Voluntarii inițiativei "Cumpărături la ușa ta" se implică și la Constanța. Cum puteți ajuta

247
Voluntarii inițiativei

Articole de la același autor

Persoanele în vârstă sau nedeplasabile din Constanța pot apela voluntarii "Cumpărături la ușa ta", care le pot cumpăra alimente, produse de igienă și chiar medicamentele necesare fără ca ele să părăsească siguranța propriului domiciliu.

Disponibil până acum doar în București și Ilfov, "Cumpărături la ușa ta" este o inițiativă civică a Geeks for Democracy, la care s-au alăturat și alți parteneri, de care au beneficiat deja peste o mie de familii și persoane cu vulnerabilitate crescută în fața coronavirusului.

"Mă bucur să particip în calitate de coordonator al acestui proiect în Constanța, alături de o echipă de voluntari inimoasă și energică și îmi doresc ca alături de noi să vină cât mai mulți doritori să ajute. Este datoria noastră, a tuturor, să încercăm să sprijinim cât mai multe persoane în vârstă, cu dizabilități sau alte afecțiuni, familii monoparentale, în general cei care au foarte mare nevoie de sprijin în contextul Covid19", a declarat medicul Lucian Muflic din Constanța.



Cum funcționează


Doritorii pot suna la numărul unic 0727.030.303, zilnic între orele 8:00 și 21:00, iar apelul lor este preluat de voluntarii care le livrează rapid produsele. Livrarea este gratuită, persoanele vulnerabile urmând să achite doar costul cumpărăturilor, conform bonului de casă.

Voluntarii din proiect respectă cu strictețe recomandările de prevenție și sunt echipați corespunzător – mască, mănuși, dezinfectant – iar contactul cu persoanele vulnerabile este minim. De asemenea, alimentele perisabile și neperisabile livrate, precum și produsele de igienă sunt pregătite în pachete înainte să ajungă "la raft" și preluate din spații special amenajate, în așa fel încât interacțiunea livratorilor și timpul petrecut de aceștia în magazine este scăzut.

Așadar, dacă știți sau faceți parte dintr-o inițiativă similară din alte localități decât cele acoperite deja, cei de la Geeks for Democracy vă pun la dispoziție sistemul deja testat, dispeceratul și parteneriatul cu lanțurile de magazine Kaufland și Selgros, ceea ce înseamnă că sunt disponibile pachete gata pregătite care pot fi livrate rapid și eficient către beneficiari.

Dacă știți posibili beneficiari: persoane în vârstă, cu dizabilități sau alte afecțiuni, familii monoparentale care au nevoie de ajutor, precum și persoane care nu-și pot permite produse de strictă necesitate, povestiți-le despre "Cumpărături la ușa ta" și contactați voluntarii la [email protected].



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5455 secunde