În județul Constanța

Zeci de gospodării din localitățile riverane, amenințate de viitura de pe Dunăre

479
Zeci de gospodării din localitățile riverane, amenințate de viitura de pe Dunăre - zecidegospodarii-1400688543.jpg

Articole de la același autor

Nouă localități au fost verificate, zilele acestea, de prefectul județului Constanța, Radu Volcinschi, pentru a vedea cât de pregătite sunt pentru viitura de pe Dunăre care se apropie. Este vorba despre localitățile riverane Dunării, Ostrov, Oltina, Aliman, Rasova, Cernavodă, Seimeni, Topalu, Ghindărești și Hârșova. 


Prefectul a vrut să vadă starea digurilor de apărare, dar și cât de pregătiți sunt primarii în ce privește mobilizarea Comitetelor locale pentru Situații de Urgență. Astfel, la Rasova, au fost executate lucrări de supraînălțare a digului pe o lungime de 180 de metri, folosindu-se 1.000 de saci de nisip. La Topalu, acolo unde pe o lungime de un kilometru este o zonă neîndiguită, riscă să fie inundate 17 locuințe. La fel și la Ostrov, unde sunt amenințate peste 20 de gospodării. Primarul comunei Ostrov le-a adus deja la cunoștință locuitorilor de acolo problemele care ar putea apărea, însă aceștia refuză să se mute, chiar dacă administrația locală le-a pus la dispoziție terenuri în alte zone. În cazul în care situația se va agrava, va fi instituită măsura evacuării celor 50 de locuitori din zonă. 


De asemenea, prefectul Volcinschi a dispus convocarea, astăzi, de la ora 14,00, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu Grupul de Suport Tehnic pentru Inundații și Accidente la Construcții Hidrotehnice, pentru analiza măsurilor suplimentare care trebuie dispuse în condițiile manifestării unei situații de urgență.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4544 secunde