Foamete și disperare în Fâșia Gaza. Un convoi alimentar a fost jefuit de mulțime

1898
Foamete și disperare în Fâșia Gaza. Un convoi alimentar a fost jefuit de mulțime - untitled-1709712062.jpg

Articole de la același autor

Un convoi alimentar al Programului Alimentar Mondial (PAM) a fost blocat marţi de armata israeliană la intrarea în Fâşia Gaza şi apoi jefuit de „o mulţime disperată”, a declarat agenţia ONU, informează AFP.


PAM, cu sediul la Roma, a declarat că cele 14 camioane care transportau aproximativ 200 de tone de alimente au aşteptat timp de trei ore la punctul de control Wadi Gaza, în oraşul Zeitun din sud-estul enclavei, dar nu au primit autorizaţia de a intra. Camioanele au fost apoi jefuite de „o mulţime disperată care a pus mâna pe încărcătură„, a precizat PAM într-un comunicat.


Agenţia a spus că explorează toate mijloacele de a face să pătrundă ajutorul în Fâşia Gaza, dar, că, în cele din urmă, drumurile sunt singurul mod de a transporta suficientă hrană pentru a împiedica foametea care ameninţă populaţia palestiniană.


O lansare aeriană efectuată marţi, în colaborare cu Forţele Aeriene Iordaniene, a făcut posibilă aruncarea a şase tone de alimente, o cantitate suficientă pentru 20.000 de oameni, a mai informat agenţia.


„Paraşutările sunt o soluţie de ultimă instanţă şi nu vor face ca foametea să fie evitată. Avem nevoie de puncte de intrare în nordul Gazei pentru a livra suficientă hrană pentru o jumătate de milion de oameni care au nevoie disperată de ea„, a declarat Carl Skau, director executiv adjunct al PAM.


Săptămâna trecută, Carl Skau a comunicat Consiliului de Securitate al ONU că foametea este iminentă în nordul Fâşiei Gaza dacă nu se schimbă nimic.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5023 secunde