Israel-Hamas/ Preşedintele Erdogan afirmă că Turcia îi ''susţine în mod ferm'' pe liderii Hamas

771
Israel-Hamas/ Preşedintele Erdogan afirmă că Turcia îi ''susţine în mod ferm'' pe liderii Hamas - erdoganx-1709982384.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat sâmbătă, în timpul unui discurs la Istanbul, că Turcia "îi susţine în mod ferm" pe liderii Hamas, informează AFP.


"Nimeni nu ne poate face să calificăm Hamas drept organizaţie teroristă. Turcia este ţara care discută deschis despre tot cu liderii Hamas, pe care îi susţine în mod ferm", a declarat şeful statului turc.


Hamas este considerată o mişcare teroristă de SUA şi Uniunea Europeană.


Apărător fervent al cauzei palestiniene, preşedintele turc Erdogan este unul dintre cei mai virulenţi critici ai Israelului de la începutul războiului în Gaza, lansat ca represalii pentru atacul sângeros întreprins pe 7 octombrie pe teritoriul israelian de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, atac ce a dus la moartea a cel puţin 1.160 de persoane, potrivit unui bilanţ al AFP realizat pe baza unor date oficiale israeliene.


De atunci, ofensiva israeliană a făcut peste 30.960 de morţi, majoritatea femei şi copii, potrivit autorităţilor Hamas.


Şeful statului turc a calificat de mai multe ori Israelul drept "stat terorist" şi l-a acuzat de "comiterea unui genocid" în Gaza.


Erdogan, care a deschis în 2022 o nouă eră în relaţiile cu Israelul după un deceniu de dispute aprinse, a estimat de asemenea că nu există "nicio diferenţă" între prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi Adolf Hitler.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3207 secunde