Navele din Marea Roşie, ÎN PERICOL! Rebelii houthi din Yemen afirmă că şi-au intensificat atacurile

1248
Navele din Marea Roşie, ÎN PERICOL! Rebelii houthi din Yemen afirmă că şi-au intensificat atacurile - 7651288apmediafaxfotoap-1708677452.jpg

Articole de la același autor

Rebelii houthi din Yemen şi-au intensificat atacurile asupra navelor în Marea Roşie ca răspuns la o escaladare a campaniei armatei israeliene în Fâşia Gaza, a anunţat joi liderul grupării pro-iraniene, relatează Reuters.

În ultimele săptămâni, militanţii houthi au atacat nave în Marea Roşie în ceea ce ei afirmă că reprezintă o ripostă la atacul israelian din Gaza.

Liderul grupării, Abdel-Malak al-Houthi, a declarat joi că rebelii houthi au vizat 48 de nave, a informat al-Masirah, un canal de televiziune pro-houthi.

"Atacurile maritime au escaladat din punct de vedere cantitativ şi calitativ. Rachete, drone şi nave militare au fost activate", a spus el.

Rebelii houthi au introdus, de asemenea, "arma submarinelor" în aceste atacuri, a adăugat el, fără a oferi alte detalii.

Atacurile au vizat nave israeliene, precum şi nave având legătură cu Statele Unite şi Marea Britanie, ţări care au lovit recent poziţii ale houthi de pe teritoriul Yemenului, ca răspuns la atacurile rebelilor asupra navelor de transport.

Joi, rebelii houthi au anunţat, de asemenea, că au lansat rachete şi drone asupra teritoriului israelian.

Purtătorul de cuvânt al houthi, Yehya Saree, a adăugat că gruparea a atacat şi o navă britanică şi un distrugător american.

Mai multe state occidentale, între care SUA şi Marea Britanie, au lansat misiuni de protecţie a traficului maritim în regiune. O misiune navală a Uniunii Europene, denumită "Aspides", a fost lansată oficial luni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7897 secunde