EURO 2024. Soțiile microbiștilor vor primi butoane de panică

488
EURO 2024. Soțiile microbiștilor vor primi butoane de panică - euro2024sotiilemicrobistilorvorp-1718287843.jpg

Articole de la același autor

200 de femei vor primi astfel de dispozitive


Soţiile microbiştilor vor primi butoane de panică, odată cu începerea Campionatului European de Fotbal 2024. Campania derulată în ţara noastră vine după ce o asociaţie pentru protecţia victimelor violenţei domestice a realizat un studiu, potrivit căruia cazurile se înmulţesc în timpul vizionării meciurilor de fotbal, indiferent de rezultatul acestora.


200 de femei vor primi astfel de dispozitive, pe care le vor păstra şi după sfârşitul Euro 2024.


Dispozitivul va include un buton pe care femeile îl vor purta în permanenţă într-un loc ascuns, astfel încât în caz de ameninţare, agresorul să nu observe că butonul de panică a fost activat.


La apăsarea butonului, un semnal de alertă va fi transmis prin SMS către persoanele de încredere ale victimei, selectate de femeie înainte de a primi dispozitivul, informează antena 3.ro


Jumătate dintre aceste persoane sunt deja în bazele de date ale asociaţiilor de combatere a violenţei domestice, iar alte o sută de femei vor primi dispozitivele prin intermediul influenceriţelor din mediul online.


Conform ultimelor statistici ale asociaţiilor, peste 13% dintre femei şi-au luat cel puţin o zi liberă de la serviciu din cauza conflictelor domestice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3746 secunde