VideoLive Text Evdochia Aelenei, senator AUR: ”Suntem un partid revoltat, care ține seamă de dorința poporului”

2600
1
Evdochia Aelenei, senator AUR: ”Suntem un partid revoltat, care ține seamă de dorința poporului” - img20240321wa0000-1711010756.jpg
Partidul AUR, filiala Constanța, organizează o conferință de presă la sediul județean al partidului.

La conferință participă senator AUR - Evdochia Aelenei, președinta organizației de femei AUR Constanța - Stela Ioan, candidat AUR alegeri europarlamentare - Vlahu Nicolae.


Nicu Vlahu: "Vreau să fac referire la Comisia Europeană care confirmă eșecul guvernării PSD și PNL. România merge într-o direcție greșită. Ţara aceasta condusă de oamenii aceștia se apropie de o catastrofă. Riscăm sa pierdem banii din PNRR. De vină ar fi lipsa reformelor, faptul că nu au reușit să taie pensiile speciale și risipesc banii către baronii locali. Comisia Europeană a spus că România merge într-o direcție greșită. Recent a venit și doamna Ursula la București pentru a cere o validare din partea PNL. Ea a venit să întocmească lista pentru europarlamentare. Prima pe listă este doamna Ramona Chiriac care ar fi fost menajera părinților lui Iohannis. Este important de știut că ea este o susținătoare a introducerii ideologiei LGBT în şcoli. Aceasta este stabilitatea promisa de Ciolacu și Cîtu. Aşa arată România pe care vor să o guverneze încă 10 ani. Este clar ca le este frică de AUR. Au asaltat ordinea de drept prin aceasta comasare. Incompetenta lor de va costa scump. Trebuie să scăpăm de ei"


Evdochia Aelenei: "Partidul AUR este un partid luptător. Noi nu luptăm numai pe străzi, știm să ne luptăm și cu hârtiile. Am depus la Curtea Constituțională excepția de neconstituționalitate. Aceasta ar fi trebuit depusă de avocatul poporului. Eu am susținut-o mult le doamna Renatte Weber. Acum a rămas pe poziție, dar în poziția ghiocelului. Ea trebuia să apere drepturile și libertățile fundamentale ale persoanelor fizice în raport cu autoritățile publice. Doamna a ales să nu facă nimic și atunci am depus noi această excepție de neconstituționalitate. Suntem în fața celui mai grav derapaj din ultimii 34 de ani. PNL și PSD nu mai au nicio limită și au pus la cale cea mai gravă lovitură de stat. Nu au folosit arme... nu au făcut o revoluție, dar au dat o lege neconstituțională. S-a dus cu suveranitatea. AUR nu se va lasă și va lupta prin toate mijloacele posibile. Noi ne poziționăm împotriva acestor alegeri comasate. Au făcut asta de frica noastră. Ne-au facut în toate felurile. Suntem un partid revoltat, care ține seamă de dorința poporului, a oamenilor de rând. Mă voi lupta pentru poporul meu"


Stela Ioan: "Vreau să mă refer la cât de mult s-au scumpit legumele și fructele anul acesta. Este greu și costisitor să ții post. La 35 de ani de la Revoluție, România, care era grânarul Europei, are un deficit mare de produse alimentare. Suntem dependenți de importul de fructe, legume, carne și așa mai departe. Noi producem hrana curată pe care o exportăm în afară. Producem aceste materii prime în mod ecologic și le exportăm. Și noi importăm produse congelate și produse finite. Ați auzit vorbindu-se de programe pentru sprijinirea fermierilor români? Nu. S-a mers pe baza subvențiilor date de UE pentru producerea de grâu. La floarea soarelui România a fost pe primul loc ca și producător în UE. Observăm în schimb că exportăm ulei atât cât important. Dacă după 1989 în România erau 10 producători de ulei, acum mai sunt 4. Dacă după 89 aveam 160.000 de aprozare, acum numărul a scăzut de 4 ori iar în marile orașe 80 la sută din piață de desfacere a produselor alimentare este deținută de marii producători, supermarketuri sau malluri. Avem în 2016 o încercare timidă de a se adopta acea lege cu 50 la sută din produsele. Are se află pe rafturile marilor magazine, să producă din România. În 2020 s-a suspendat această lege care oricum nu a fost pusă în aplicare. Suntem deficitari la politicile publice în ceea ce privește agricultura. Partidul AUR are un capitol important alocat sectorului agricol. Propune atragerea de fonduri pentru ca produsele finite să rămână în țară. Am ajuns să importăm 40 la sută din carnea de porc. Avem ape, bălți, lacuri destule și noi importam peste din alte tari. Noi susținem micii întreprinzători, micii fermieri care își folosesc de multe ori locuințele personale pentru înființarea unor mici ferme. Am primit o idee din partea unei persoane în timp ce eram pe teren cu domnul Cupșa. Să se înființeze vechile oboare, târguri, acolo unde producătorii din jurul Constanței să vină să ofere constănțenilor hrană naturală"


Comentează știrea

Adi
22 martie

ASA ESTE. Sunteti un partid revoltat ca altii au furat mai mult decat voi. Sunteti un partid plin de oameni falsi, cu buzunare goale (asteptati sa le umpleti), pupincuristi, etc.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6409 secunde