X
X
Mai multe ştiri online:

Manchester City va participa în cupele europene

Ştire online publicată Luni, 13 Iulie 2020. Autor: Mircea GHIȚĂ


Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a decis, luni, să autorizeze în apel participarea echipei Manchester City la viitoarele ediții ale cupelor europene de fotbal, după ce clubul englez fusese inițial suspendat de UEFA pe o perioadă de doi ani, pentru încălcarea regulilor fair-play-ului financiar, informează AFP.


La jumătatea lunii februarie, Uniunea europeană de fotbal a decis să o excludă pe Mancheser City din cupele continentale pentru următoarele două sezoane, aplicând clubului englez și o amendă de 30 milioane euro.


UEFA a reacționat după dezvăluirile făcute în noiembrie 2018 de cotidianul german Der Spiegel, care a publicat mai multe documente și emailuri care demonstrau că "Cetățenii" ar fi încălcat regulile fair-play-ului financiar.


Reponsabilii lui Manchester City au făcut imediat apel la TAS împotriva deciziei Camerei de judecată a Comisiei de control financiar a cluburilor (ICFC), dictată pe 14 februarie.


ICFC i-a reproșat grupării engleze că s-a făcut vinovată de ''grave încălcări" ale regulilor FPF, ce interzice unui club angajat în cupele europene să cheltuie mai mult decât câștigă și să primească injecții de capital din partea proprietarilor.
Clubul, aflat în proprietatea familiei regale din Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), a fost sancționat pentru ''subevaluarea veniturilor din contractele de sponsorizare intrate în buget în perioada 2012-2016''.


Pierderile financiare pe care le-ar fi suferit Manchester City din cauza absenței din cupele europene în următoarele două sezoane ar fi depășit cu mult 100 de milioane de euro pe an, conform estimărilor.


Sursa: Agerpres
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Sport Internaţional

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31492 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3975 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1484 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1267 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.5268 secunde