Liga I la fotbal, restanţă din etapa a 23-a

10 goluri marcate în partida Academica - FCV Farul. „Marinarii” au stabilit scorul campionatului

181
10 goluri marcate în partida Academica - FCV Farul. „Marinarii” au stabilit scorul campionatului - 1-1645168375.jpg

Articole de la același autor

FCV Farul a obţinut un succes categoric şi totodată trei puncte importante în cursa pentru play-off. În restanţa din etapa a 23-a, disputată la Giurgiu, cu Academica Clinceni, „marinarii” s-au impus cu un neverosimil 8-2 (3-1), realizând totodată scorul campionatului.

A fost un meci dominat autoritar de formaţia constănţeană, care a înscris de trei ori în primele 45 de minute dintr-o sumedenie de situaţii la poarta lui Ureche.

Atacanţii Jefte Betancor (min. 13 - penalty) şi Gabriel Iancu (min. 18) au lovit fără milă în debutul întâlnirii, ilfovenii au lăsat impresia că pot reveni, după golul croato-palestinianului Muhamed Alghoul (min. 27 - penalty), dar nu a fost decât un simplu foc de paie, pentru că, doar un minut mai târziu, Constantin Grameni a stabilit scorul primei reprize, 3-1.

În repriza a doua, „marinarii” au continuat „recitalul”, jocul a curs doar spre poarta nefericitei Academica, iar golurile - cinci la număr - au curs unul după celălalt. Recent revenit la echipă, Dragoş Nedelcu a punctat în minutul 55, iar Adrian Petre (min. 74), Radu Boboc (min. 80), Jefte Betancor (min. 83) şi Robert Moldoveanu (86) au semnat sentinţa formaţiei din Clinceni, care, după cum s-a prezentat, nu are nicio şansă de a evita retrogradarea.

Ibericul Betancor, care este în continuare golgeterul la zi al Ligii I, cu 14 reuşite, a mai trimis o dată balonul în bară, în primul minut al prelungirilor, Academica replicând anemic doar prin golul austriacului Marcel Holzmann (min. 78).

FCV Farul (manager tehnic Gheorghe Hagi): Aioani, Dussaut, Larie, Ghiţă, De Nooijer (min. 54, Boboc), Ciobanu, Artean (min. 46, Nedelcu), Grameni (min. 60, Radaslavescu), Iancu (min. 60, Moldoveanu), Betancor, Omoh (min. 46, Petre).

Meciul trebuia să aibă loc la finalul lunii ianuarie, dar a fost amânat, din cauza numărului mare de infectări cu virusul Covid-19 din lotul echipei Academica.

XXX

Graţie acestui succes, FCV Farul se menţine pe locul şase în clasament, cu 42 de puncte.

În runda următoare, a 27-a, echipa constănţeană va juca, luni, 21 februarie, de la ora 17.30, pe stadionul „Central” al Academiei Hagi de la Ovidiu, cu FC Argeş (locul şapte, 38 p). Dacă va câştiga şi această partidă, FCV Farul nu mai are, practic, cum să rateze accesul în play-off.

Foto: farulconstanta.com

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6093 secunde