A 53-a Adunare Generală a Asociaţiei Comitetelor Olimpice Europene va avea loc la Bucureşti

134
A 53-a Adunare Generală a Asociaţiei Comitetelor Olimpice Europene va avea loc la Bucureşti - adunare-1696859764.jpg

Articole de la același autor

A 53-a Adunare Generală a Asociaţiei Comitetelor Olimpice Europene (EOC) va avea loc în perioada 6-7 iunie 2024 la Bucureşti, a anunţat duminică site-ul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

La Istanbul, în ultima zi a Adunării Generale a Asociaţiei Comitetelor Olimpice Europene (EOC), deschisă de Thomas Bach, preşedintele CIO, s-a hotărât ca a 53-a sesiune a Adunării Generale EOC să se desfăşoare, între 6-7 iunie 2024, la Bucureşti.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi-a prezentat suportul şi intenţia pentru organizarea sesiunii de anul viitor, iar preşedintele EOC, Spyros Capralos, a anunţat că Bucureştiul va fi oraşul care va reuni mişcarea olimpică europeană cu mai puţin de două luni înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris.

Evenimentul, la care va fi prezent şi preşedintele CIO, Thomas Bach, se va desfăşura la Palatul Parlamentului şi Hotel Marriott.

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, şi secretarul general al COSR, George Boroi, au mulţumit reprezentanţilor EOC pentru încredere şi consideră că această organizare reprezintă recunoaşterea rolului activ al COSR în dezvoltarea şi promovarea olimpismului şi a valorilor olimpice.

La cea de a 52-a Sesiune a Adunării Generale a EOC, găzduită de Istanbul, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a fost reprezentat de secretarul general al COSR, George Boroi, şi secretarul general adjunct al COSR, Florin Mişcă, în timp ce preşedintele Mihai Covaliu a participat în calitatea de membru al Comitetului Executiv EOC.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale EOC de la Istanbul au fost o serie de rapoarte ale activităţilor desfăşurate în cursul anului trecut, în domenii cheie.

Au fost citite rapoartele finale privind Festivalurile Olimpice ale Tineretului European (FOTE) de iarnă şi vară din 2023, care evidenţiază succesul ambelor Festivaluri, precum şi raportul privind progresele realizate de gazdele FOTE programat a avea loc în 2025 la Bakuriani (Georgia) şi Skopje (Macedonia de Nord). Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice de iarnă Milano Cortina 2026 a prezentat cele mai recente planuri delegaţiei.

Mihai Covaliu, preşedinte al Comisiei de Marketing EOC, a prezentat raportul pentru ultimul an.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.337 secunde