România merge cu 18 sportivi la ediţia de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European 2023

155
România merge cu 18 sportivi la ediţia de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European 2023 - romaniafote-1673032965.jpg

Articole de la același autor

România va participa cu o delegaţie de 18 sportivi la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2023, ediţia de iarnă, la Friuli Venezia Giulia (Italia), în perioada 21-28 ianuarie, a anunţat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Comitetul Executiv al COSR a aprobat componenţa nominală a delegaţiei României, care va participa la opt din cele 14 discipline sportive. Competiţia din Italia, la care se vor alinia sportivi cu vârste între 14 şi 18 ani, prefaţează organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă în 2026, la Milano şi Cortina d'Ampezzo.

Maria Elisabeta Duicu (biatlon) şi Mircea Ştefan Jipescu (sărituri cu schiurile) vor fi purtătorii de drapel ai României la ceremonia de deschidere a FOTE.

Delegaţia României va fi condusă de Dragoş Tătaru, şef de misiune. Din staff vor mai face parte Liliana Dorneanu, adjunct şef de misiune zona Tarvisio, Ciprian Gheorghe, adjunct şef de misiune zona Carnia, Puiu Gaspar, oficial de echipă Federaţia Română de Schi şi Biatlon, medicii Dan Tănase şi Diana Torje.

România nu a mai câştigat o medalie la FOTE de iarnă din 2013, când organiza competiţia la Braşov şi avea un bilanţ de o medalie de aur şi două de argint.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3186 secunde