Academia de Volei Tomis, promovare istorică în primul eşalon masculin românesc

268
Academia de Volei Tomis, promovare istorică în primul eşalon masculin românesc - 1-1652361413.jpg

Articole de la același autor

După şase ani de absenţă, Constanţa are din nou echipă în primul eşalon al voleiului masculin românesc. De două sezoane au avut nevoie jucătorii Academiei de Volei Tomis pentru a bifa o promovare istorică în Divizia A1. Atenţie, însă: greul abia acum începe!

Academia de Volei Tomis a încheiat pe primul loc turneul de promovare de la Zalău, cu două victorii în trei meciuri (3-0 cu ACS Volei Club 2015 Zalău, 3-0 cu CS Oţelul Roşu şi 2-3 cu CSM Suceava), şi a făcut pasul spre Divizia A1.

Cu un lot format din „veterani”, dar şi din tineri de perspectivă, Academia de Volei Tomis a acces, în premieră, în eşalonul de elită. Din 2016, Constanţa nu a mai avut o echipă masculină angrenată în prima ligă, astfel că performanţa realizată este una muncită şi binemeritată.

După un prim sezon în care trupa de pe litoral a fost prezentă în turneul semifinal şi s-a luptat cu alte echipe puternice pentru promovare, al doilea sezon a fost unul solid, constant, sigur, fără a lăsa loc de interpretări, sezon în care jucătorii antrenaţi de Răzvan Parpală au făcut meciuri remarcabile, în care rareori au pierdut set, clasându-se pe primul loc în Seria A2 Est.

„Marcăm un moment important în voleiul masculin constănţean, ce rămăsese fără o reprezentantă în prima divizie din 2016, după retragerea CVM Tomis din campionat.

O performanţă istorică în care, timp de două sezoane - unul în pandemie şi unul parţial fără restricţii -, Academia de Volei Tomis a jucat un singur turneu în faţa propriilor suporteri, evoluând în rest numai în deplasare. Drumurile lungi, deplasările de mai multe zile, restricţiile, programul încărcat au fost depăşite cu succes de experienţa şi ambiţia jucătorilor, iar nivelul de volei prestat şi constanţa în teren au fost de necontestat în acest sezon”, au transmis reprezentanţii grupării de la malul mării.

Lotul cu care Academia de Volei Tomis a obţinut promovarea în Divizia A1 are următoarea componenţă: Cosmin Ghimeş, Vlad Leu, Dragoş Pavel, George Gavriz, Eduard Popa, Bogdan Beiu, Alexandru Voicu, Mihai Mihăilă, Paul Cămui, Theodor Frîncu, Rareş Gălăţescu, Adrian Manole şi Andrei Grigore.

Dar, ca după orice promovare, pentru Academia de Volei Tomis greul abia acum începe. Pentru a face faţă rigorilor primului eşalon, lotul va trebui întărit, iar conducerea clubului să asigure bugetul necesar performanţei.

XXX

Echipa feminină de speranţe a Academiei de Volei Tomis a debutat cu dreptul la turneul final al Campionatului Naţional de la Târgovişte, obţinând în Grupa I o victorie preţioasă, scor 3-0 (25-15, 25-18, 25-19), în partida cu CSS 5 Bucureşti. Sara Buricea, Alexia Ruci şi Nicole Toma au fost printre principalele realizatoare. Au mai punctat Alexandra Sarău, Alexandra Radu şi Ana Ciocan.

Pentru tinerele jucătoare antrenate de Bianca Ioana Cojocaru şi Vanesa Deşliu, urmează meciurile cu CS Dinamo Bucureşti şi CSM Bucureşti. În funcţie de rezultate, constănţencele vor da piept apoi cu celelalte echipe din Grupa a II-a.

Foto: Facebook / Academia de Volei Tomis Constanţa

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3766 secunde