ACS Frontiera Tomis Constanţa, campioana României la oină

129
ACS Frontiera Tomis Constanţa, campioana României la oină - 24190871949764501923721111248899-1631700843.jpg

Articole de la același autor

Desfăşurat într-un peisaj pitoresc, pe stadionul „Cetatea” din Târgu Neamţ, cel de-al doilea turneu de play-off, ultima etapă a Campionatului Naţional de oină - seniori, masculin, a consfinţit triumful celor de la ACS Frontiera Tomis Constanţa, indiscutabil cea mai valoroasă echipă din România la ora actuală.

Frontiera Tomis a bifat victorii categorice, gen 24-11 cu CS Olteni şi 24-12 cu Stejarul Pârcovaci, dar mai ales şi-a reluat revanşa în faţa Biruinţei Gherăeşti, nemţenii impunându-se în primul turneu de play-off, la Buşteni. De data aceasta, constănţenii nu au lăsat nicio şansă rivalei, câştigând cu scorul de 27-21.

În urma desfăşurării meciurilor din cadrul turneului de la Târgu Neamţ, a fost stabilit clasamentul final, care arată astfel: locul 1 - Frontiera Tomis (34 puncte), 2. Biruinţa Gherăeşti (32 p), 3. CS Olteni (22 p), 4. Stejarul Pârcovaci (17 p), 5. Politehnica Cluj-Napoca (9 p), 6. Energia Râmnicelu (8 p), 7. CSM Râmnicu Sărat (7 p).

Turneul de la Târgu Neamţ a fost organizat de Federaţia Română de Oină, în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Cu această ocazie, au fost acordate şi premiile pentru Trofeul „Ion Creangă”, ediţia întâi.

„Dorim, astfel, să cinstim memoria uneia dintre cele mai importante personalităţi care au jucat oină, îndrăgitul povestitor Ion Creangă. În scrierile sale, acesta a consemnat faptul că, de multe ori, lipsea de la serbările şcolii, preferând să se joace pe toloacă cu un băţ şi o minge. Cea mai interesantă referire este cea legată de absenţa lui Nică, alături de alţi copii, de la serbarea dedicată începerii construcţiei Şcolii Domneşti de la Piatra Neamţ”, a transmis preşedintele Federaţiei Române de Oină, constănţeanul Nicolae Dobre.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Oină

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5192 secunde