Ce spune Ion Constantinescu, fostă glorie a Farului, de situația clubului:

ADEVĂR DUREROS / "FC FARUL ÎȘI MERITĂ SOARTA!" Cine pune DEGETUL PE RANĂ

1699
5
ADEVĂR DUREROS /
Aflată într-o situație critică în care este obligată să câștige fiecare meci pentru a nu retrograda, formația FC Farul se zbate pe ultima poziție în Liga a II-a și riscă să se desființeze în vară. În urma acestor probleme, anumite voci din Constanța au criticat modul defectuos în care a fost gestionat clubul în ultimii ani.Printre cei nemulțumiți de si-tuația în care a ajuns FC Farul și care critică conducerea care a "contribuit" la prăpădul echipei fanion a Dobrogei, se numără și Ion Constantinescu, fost jucător și antrenor din generația de aur a Farului, care actualmente îndeplinește funcția de director al Clubului Sportiv Școala de Fotbal Farul Constanța 2010. "FC Farul a fost un club foarte puternic și bine organizat. Sunt supărat pe antrenorii care au fost pe aici și au adus echipa la pământ, asta este cea mai mare durere. Farul este pe ultimul loc și își merită soarta, pentru că n-a știut să investească în copiii și juniorii clubului. Jucătorii noștri nu au loc la noi în oraș, dar sunt peste tot prin țară. Aici este marea tragedie. Juniorii Farului, care au un comportament excepțional, nu joacă la seniori. Se aduc copii de la Timișoara, Satu Mare, din toate părțile țării și or să plece la vară, atunci când se vor închide porțile", a declarat, pentru "Cuget Liber", Ion Constantinescu.

În viziunea lui Constantinescu, poreclit și "Noadă", FC Farul ar trebui să promoveze mai mult juniorii din pepinieră, pe când, în perioada de transferuri din iarnă, aceștia au fost defavorizați, conducerea echipei de pe Litoral preferând să aducă tineri din alte părți ale țării. "Aici, la Farul 2010, se mun-cește foarte mult. Avem 300 de copii pe care îi instruim. Se face performanță, avem două echipe care pleacă la turnee zonale. Una este în play-out, una în play-off. Pe mine mă interesează ca acești copii să ajungă la FC Farul. Am dat 11 jucători la Liga I. Alibec și Matei au plecat de la echipa a II-a, Mățel, Fatai și Larie, sunt produși 100% la noi", ne-a mai spus Ion "Noadă" Constantinescu.

Juniorii cu potențial ai Farului, neutilizați

Jucători tineri de la Farul 2010, cu potențial, ca Năstase (fundaș), Popa (fundaș), Stavian (mijlocaș), Bădașcă (fundaș), Chisoceanu (mijlocaș ofensiv), Igiroșanu (atacant) sau Pîslaru (atacant), ar putea, cu ușurință, să facă față nevoilor FC Farul, însă aceștia sunt de cele mai multe ori neutilizați sau introduși în ultimele clipe de joc în meciurile seniorilor.

"Noi n-am murit! Moștenim o școală de fotbal a Farului foarte puternică. Reprezentăm Constanța pură! De 2-3 ani, nu s-a uitat nimeni în curtea Farului. La seniori, s-au adus jucători de peste tot, dar suntem pe ultimul loc și nimeni nu-și asumă răspunderea. Sunt lucruri foarte grave. În meciul trecut, a băgat un copil să joace cinci minute (n.r. - Igiroșanu, în locul lui Chițu, min. 85, meciul FC Farul - Dinamo II 5-2). Ce poate el să demonstreze în cinci minute? Uitați-vă la alte echipe, ca Dinamo sau Oțelul, sau chiar Academia Hagi, care cresc jucători. Toată lumea cultivă la ei în grădină și după, vând. Ne ținem de performanță și de promovare, dar să înțeleagă și anumiți antrenori și conducători că jucătorii din Constanța au valoare", a explicat directorul Farul 2010, Ion Constantinescu.

Comentează știrea

unul vechi
9 mai 2013
Noada

ce vinzi povesti? ai uitat cum promovai copiii de la juniorii Farului? cine nu dadea dreptul, nu avea copilul titular....halal....acum va dati toti lupi moralisti...ce se intampla acum la Farul e doar urmarea a 10-15 ani de indiferenta, jaf si nesimtire...

df
9 mai 2013
sdgf

Noada are dreptate cand spune ca Farul nu a investit in copii .... Este o realitate . Din pacate nici cu el nu au avut mari rezultate pe vremea cand a antrenat Farul .

lmr70
13 mai 2013
are dreptate

Noada,tot timpul am avut juniori buni dar nimeni de la farul nu ia vazut sai promoveze sai ajute si cine a desfiintat campionatul republicanilor a fost idiotul care a vrut sa ingroape centrele de copii si juniori din toata tara,puteau sa fie rulati jucatorii tineri sa aive si ei o sansa de afirmare .felicitari echipei mari pentru ultimele victorii speram sa ne salvam si poate se va gasii si prin constanta un milionar nebun dupa fotbal precum Becali la steaua si vom avea si noi echipa adevarata de fotbal sa e batem pentru promovare.

AdnanAria
6 iunie 2013
pentru toata lumea

Singurii care pot sa vorbeasca de situatia actuala a Farului sunt acei 200-300 de fani care ...din liga a 2-a pana in cupele europene acasa si in deplasare au sustinut echipa Farul din toate punctele de vedere facand mari sacrificii financiare si morale.

cash
10 iunie 2013
putregaiul

mai baieti, nu va mai osteniti degeaba. conducerea clubului, lotul de jucatori, asa zisii suporteri, totul, dar totul este putred la farul. unii fosti jucatori sunt ridiculizati, altii, cu darul bauturii si al babaroaselor, se dau manageri desi au doua clase mai mult ca trenul si il ling in urechi pe ariciul de dragomir cristinel ca sa capete niste bani pe care sa-i sparga cum vor. la asa imagine, aceasea sunt consecintele. iar voi, :ziaristii", ciripitori comunistorizi, nu luati deloc atitudine impotriva oficialilor de la cj, recte cristinel dragomir, care l-a flituit pe hagi saptamana trecuta... asta este "deget pe rana" lichelelor!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2948 secunde