Participarea la etapele de Cupă Mondială din Canada şi SUA, extrem de costisitoare

Andreea Grecu şi colegele din lotul naţional de bob se vor pregăti doar în Europa

222
Andreea Grecu şi colegele din lotul naţional de bob se vor pregăti doar în Europa - 1-1666877433.jpg

Articole de la același autor

După un stagiu de pregătire de vară petrecut la Constanţa şi după ce au promovat cu succes normele de control stabilite de federaţie după Naţionalele de la Câmpulung Muscel, componentele lotului naţional de bob al României au început, în Germania, antrenamentele pe gheaţă.

Cu toate că afară este încă o temperatură de făcut baie în mare, în staţiunea Winterberg, din Germania, locul în care se pregătesc, în aceste zile, componentele lotului naţional de bob al României, instalaţia de răcire a pârtiei lucrează la maximum.

„Cu puterea a două mii de frigidere, germanii - cu tehnologie avansată - reuşesc să menţină gheaţa pe pârtia lungă de 1.350 metri. Noi, echipa de seniori, avem acest privilegiu, de a ne pregăti alături de echipa Germaniei. Au nu mai puţin de 20 de echipaje în start la bob de două persoane, fete şi băieţi.

Cei doi piloţi de bob care ne-au reprezentat la Jocurile Olimpice de la Beijing 2022 sunt aici în pregătire”, a declarat, pentru „Cuget Liber, antrenorul Paul Neagu.

Sub comanda tehnicianului constănţean, pilotul Andreea Grecu şi colegele sale se pregătesc de zor în Winterberg, iar săptămâna viitoare, îşi vor muta cartierul general într-o altă staţiune germană, Altenberg, după care vor pleca în Norvegia, pentru a participa la prima etapă de Cupă a Europei din acest sezon. O etapă la care, însă, Andreea Grecu, nu va lua startul.

„Andreea are o valoare ridicată, lucru reflectat de clasamentul general din sezonul trecut. Prin urmare, ea este obligată să ia parte la etapele de Cupă Mondială din Canada şi Statele Unite ale Americii.

În acest punct, intervine o mare problemă. Preţurile au explodat în ultima perioadă, numai transportul unui bob peste ocean costă 18.000 de euro. Asta ar însemna 72.000 de euro numai transportul boburilor la primele trei Cupe Mondiale. Un lux pe care nu şi-l pot permite decât Germania, Elveţia şi China. Naţiunile care nu au resurse pentru deplasarea peste Atlantic rămân aici, în Europa”, a explicat profesorul Paul Neagu.

În lotul tricolor, a apărut o împingătoare nouă pentru constănţeanca Andreea Grecu la bob de două persoane: Antonia Andreea Maliţa.

„Este talentată şi facem tot posibilul să ajungă la nivelul cerut de competiţiile internaţionale”, a mai spus tehnicianul constănţean.

XXX

În puţinul timp liber avut la dispoziţie, componentele lotului naţional de bob s-au relaxat la cel mai înalt restaurant din ţinutul Sauerland, unitate amplasată lângă pârtie şi în cadrul căreia funcţionează totodată şi un muzeu al sporturilor de iarnă.

Acolo, poate fi admirat şi bobul de patru persoane care a fost folosit, în 2016, la Campionatul Mondial de starturi de la Mamaia.

„Are încă pe el reclamele firmelor care au fost prezente la eveniment, face o bună publicitate litoralului românesc”, a punctat antrenorul Paul Neagu.

Foto: Paul Neagu

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6226 secunde