O constănţeană are mare succes la bob

Argint şi bronz pentru Andreea Grecu, la etapele de Cupă a Europei de la Altenberg

15233

Articole de la același autor

Week-end extrem de prolific pentru sportiva constănţeană Andreea Grecu. La aproape 2.000 kilometri distanţă de casă, cel mai bun pilot de bob al României a cucerit două medalii - una de argint, cealaltă de bronz - în etapele de Cupă a Europei de la Altenberg.

Desfăşurate pe o pârtie cu grad ridicat de dificultate, cele două etape de Cupă a Europei din staţiunea Altenberg (Germania) au fost motiv de bucurie pentru delegaţia României.

Echipajul alcătuit din Andreea Grecu (pilot) şi Antonia Maliţa (împingătoare) a cucerit două medalii - argint, respectiv bronz - în probele de bob două persoane feminin.

În prima etapă, constănţeanca şi partenera sa au terminat pe poziţia secundă, la numai 71 de sutimi de campioanele Martina Fontanieve şi Mara Morell (Elveţia), iar în cea de-a doua etapă, româncele au urcat din nou pe podium, timpul lor - un minut, 57 secunde, cinci sutimi - fiind bătut numai de elveţiencele Fontanieve/Morell (1:56.49) şi germanele Diana Filipszki / Lauryn Siebert (1:56.99). 




Cel de-al doilea echipaj al României, format din Georgeta Popescu şi Antonia Sârbu, a încheiat ambele etape pe aceeaşi poziţie, a opta.

XXX

„Maratonul” sporturilor albe continuă în acest debut de decembrie, iar caravana se mută acum în Austria.

„Am plecat, ca toate echipele participante la competiţiile de la Atlenberg, spre Innsbruck, unde vor avea loc alte etape de Cupă a Europei. Avem de parcurs aproximativ 700 de kilometri, sperăm să ajungem cu bine.

Duminică este zi de pauză, iar de luni, 5 decembrie, trecem din nou la treabă.

La Cupa Europei de la Innsbruck, şi-au anunţat prezenţa peste 70 de echipaje, care vor concura în probele de monobob feminin, bob de două persoane - feminin şi masculin, bob de patru persoane - masculin. Este o pârtie mai uşoară, diferită faţă de cea de la Altenberg.

Problemele noastre majore sunt însă în primii 50 de metri de start. La Altenberg, am avut un start de locul şase, dar Andreea şi-a arătat calităţile de pilot, venind în a doua manşă foarte tare, cu cele mai bune viteze de pe pârtie”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, antrenorul Paul Neagu.

Tehnicianul constănţean a mai spus că este în continuare în căutare de sportive dornice să facă performanţă la bob.

„Avem material, avem tot ce ne trebuie din punct de vedere logistic, suntem însă în căutarea de sportive care vor să practice sporturile de iarnă. Bobul este un sport greu, dar merită să ai parte de succes în acest sport de tradiţie.

Din ianuarie, încep Cupele Mondiale, unde vom avea o nouă împingătoare. De fapt nu-i chiar nouă, e chiar mai veche, Teodora Vlad, care a fost şi la Jocurile Olimpice de iarnă, din postura de rezervă.

La monobob, totul depinde numai de Andreea, la bob dublu, trebuie să găsim cea mai bună soluţie pentru postul de împingătoare”, a explicat profesorul Neagu.

Foto: Paul Neagu



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3311 secunde