Sezonul sporturilor de iarnă a început la Lillehammer

Monobob de bronz! Andreea Grecu, debut în forţă în Cupa Europei

290

Articole de la același autor

Deşi termometrele încă indică temperaturi prietenoase, iarna se apropie cu paşi rapizi şi, odată cu primii fulgi de nea căzuţi în staţiunile montane ale Europei, a pornit la drum şi caravana sporturilor „albe”, la evenimente fiind prezenţi şi reprezentanţii Constanţei.

Debut foarte bun de sezon „alb” pentru sportiva constănţeană Andreea Grecu. La prima etapă de Cupă a Europei, desfăşurată în staţiunea Lillehammer (Norvegia), eleva profesorului Paul Neagu a cucerit medalia de bronz în proba de monobob, fiind întrecută numai de reprezentantele Franţei şi Germaniei.

A fost o coborâre în care toate cele trei ocupante ale poziţiilor de pe podium şi-au demonstrat forţa şi abilitatea, cea mai bună dovadă fiind aceea că, între medaliata cu aur, Margot Boch (Franţa; 1:50.50) şi cea cu bronz, Andreea Grecu (1:50.91), a existat o diferenţă de numai 41 de sutimi! Între ele, s-a intercalat Maureen Zimmer (Germania; 1:50.74).

În vârstă de 23 de ani, franţuzoaica Margot Boch este încă studentă, iar antrenorul său de lot naţional este românul Nicolae Istrate. Iar Maureen Zimmer, la 26 de ani, este o sportivă experimentată, matură, care poate evolua fie pilot, fie împingător.

„La start a fost bine, în a doua manşă, Andreea a venit la numai două sutimi de medaliata cu argint, pe care specialiştii o consideră cel mai puternic pilot al Germaniei la ora actuală.

Este un rezultat bun, noi venim după antrenamentele din Germania, nu am avut stagiu de pregătire pe pârtia din Norvegia. Urmează al doilea concurs de Cupă a Europei, să sperăm că totul va fi în ordine.

La bob de două persoane încă nu am intrat în competiţie”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, antrenorul Paul Neagu. 




La startul Cupei Europei de la Lillehammer, România a avut înscrise, la monobob, trei sportive, alături de Andreea Grecu mai fiind prezente Georgeta Popescu şi Georgiana Olaru. Medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne (Elveţia) 2020, Georgeta Popescu a venit acum pe locul al patrulea, la noua sutimi în „coasta” Andreei Grecu, în timp ce „mezina” Georgiana Olaru, la doar 16 ani şi jumătate, a încheiat plutonul de 16 participante, folosind Cupa Europei drept un bun prilej de a acumula experienţă şi de a se obişnui cu marile competiţii internaţionale.

XXX

În întrecerea masculină, România a aliniat patru echipaje în proba de bob două persoane, cel mai bun rezultat fiind locul al patrulea obţinut de Mihai Tentea (pilot) şi Ciprian Daroczi, sosiţi la numai cinci sutimi de medaliaţii cu bronz, italienii Patrick Baumgartner şi Eric Fantazzini.

Echipajul Andrei Nica / Mihai Calancea a coborât în ambele manşe şi a intrat în Top 20 - locul 18 (din 30), la o secundă şi 65 sutimi de echipajul campion, germanii Maximilian Illmann şi Philipp Wobeto -, în timp ce echipajele Andrei Turea / Alexandru Cordoş şi Rareş Dincă / Marius Roşoiu, aflate în premieră într-un concurs internaţional, au acumulat experienţă.

Foto: Facebook / IBSF - International Bobsleigh & Skeleton Federation / Viesturs Lacis 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1019 secunde