Au cedat în prelungiri. Şoimii Cernavodă - out din Cupa României la fotbal!

175
Au cedat în prelungiri. Şoimii Cernavodă - out din Cupa României la fotbal! - 1-1664365817.jpg

Articole de la același autor

Echipa Şoimii Cernavodă a fost eliminată din Cupa României la fotbal, după un meci dramatic, decis după prelungiri, disputat în nocturnă, pe stadionul „Ideal” din oraşul de la malul Dunării, în compania divizionarei secunde CS Minaur Baia Mare.

Formaţia gazdă, unica din Liga a IV-a şi singura dintre câştigătoarele fazei regionale ajunse în play-off, a luptat exemplar pentru o calificare istorică în grupe, dar n-a fost să fie…

Cernavodă a reuşit o deschidere rapidă de scor (min. 9), însă lipsa de experienţă a jucătorilor antrenaţi de Petre Grigoraş şi-a spus cuvântul, iar Minaur a întors soarta partidei, marcând într-un interval de numai şapte minute trei goluri (min. 32, 34 şi 39). 3-1 pentru oaspeţi avea să fie scorul la pauză, însă thriller-ul era abia la început.

În repriza secundă, Şoimii s-au apropiat la 3-2, Minaur a punctat apoi pentru 4-2 şi se părea că zarurile au fost aruncate. Finalul a fost însă unul nerecomandat cardiacilor. În prelungirile dictate de arbitru, Cernavodă a beneficiat de un penalty şi a redus din handicap, 3-4 (min. 90+2), iar un minut mai târziu, după o lovitură de colţ, obţinea o egalare nesperată, 4-4 indicând tabela la finele timpului regulamentar de joc.

S-a intrat în prelungiri, unde băimărenii au punctat pentru 5-4, în minutul 5 al primei reprize de prelungiri, iar până la final nu s-a mai înscris, deşi constănţenii au presat şi au solicitat lovitură de la 11 metri în ultimele secvenţe, pentru un presupus henţ în careu.

Aşadar, echipa din Cernavodă părăseşte competiţia, însă o face cu capul sus. Să-i amintim şi pe marcatorii Şoimilor: Alex Grigoraş, Iulian Carabela, George Rusu şi Cosmin Dane.

Suporterii sosiţi în număr mare la stadion au avut parte şi de o surpriză plăcută. Din partea Federaţiei Române de Fotbal, fostul mare internaţional Miodrag Belodedici a venit la mal de Dunăre aducând cu sine Cupa României originală, pentru o scurtă prezentare.

XXX

Alte rezultate înregistrate în play-off-ul Cupei României: CSC Dumbrăviţa - Politehnica Iaşi 0-0, 0-0, 7-6 la penalty-uri, Ripensia Timişoara - U Craiova 1948 0-4, Şoimii Lipova - Gloria Buzău 2-2, 2-4 după prelungiri, CSA Steaua Bucureşti - Chindia Târgovişte 1-2.

Joi, 29 septembrie, în aceeaşi fază a competiţiei, sunt programate întâlnirile: FC Braşov - AFC Hermannstadt, CSM Alexandria - Csikszereda Miercurea Ciuc, Concordia Chiajna - Universitatea Cluj şi Viitorul Pandurii Târgu Jiu - Dinamo Bucureşti.

Foto: Facebook / Clubul Sportiv Axiopolis Cernavodă

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4611 secunde