Fotbal / Tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European U21, luna viitoare, la Ateneul Român

123
Fotbal / Tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European U21, luna viitoare, la Ateneul Român - 1-1664362060.jpg

Articole de la același autor

Tragerea la sorți a grupelor turneului final al Campionatului European de fotbal Under 21 va avea loc la București, în data de 18 octombrie.

Turneul final, la care vor participa 16 echipe, între care reprezentativele țărilor-gazdă, va fi organizat în România în două orașe, Cluj-Napoca și București, fiecare oraș urmând a fi gazda unei grupe. Turneul se va desfășura în perioada 21 iunie - 8 iulie 2023, informează Federaţia Română de Fotbal.

Stadioanele din România care vor găzdui meciuri sunt Steaua și Giulești, din București, „Dr. Constantin Rădulescu” și Cluj Arena, din Cluj-Napoca. Meciul de deschidere va avea loc în România, iar ultimul act al competiției se va desfășura în Georgia.

Marți, 18 octombrie, de la ora 19.00, la București, în incinta Ateneului Român, va avea loc tragerea la sorți a grupelor. Echipele participante la turneul final sunt România și Georgia, din postura de țări gazdă, Norvegia, Germania, Spania, Portugalia, Țările de Jos, Elveția, Italia, Anglia, Franța, Belgia, Ucraina, Cehia, Danemarca și Israel. Cele 16 echipe naționale vor fi împărțite în patru grupe. Primele două clasate se vor califica în faza sferturilor de finală.

Ediția din 2023 va stabili și echipele calificate la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Fiind gazdă, Franța este deja calificată. Celelalte trei locuri disponibile Europei vor fi completate cu primele trei clasate la turneul final din vara viitoare, exceptând reprezentativa Franței.

Foto: Federaţia Română de Fotbal / frf.ro 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5505 secunde