Baschetbaliștii constănțeni luptă împotriva sedentarismului

142
Baschetbaliștii constănțeni luptă împotriva sedentarismului - baschetbalistii-1465232135.jpg

Articole de la același autor

Duminică, în Piața Ovidiu din Constanța, a avut loc Cupa 1 Iunie la baschet, proiect inițiat și implementat de către Asociația Baschet Club Athletic Constanța, în parteneriat cu Asociația Terra Semper Fidelis Perspectivă pentru Viitor și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, sub deviza "Sănătate prin Sport". 


"Acțiunea a avut ca scop trezirea conștiinței comunității cu privire la problemele obezității, practicarea sportului și a alimentației sănătoase, și în același timp încurajarea părinților de a motiva copiii spre sport.


Asociația Baschet Club Athletic Constanța își propune acțiuni de informare, conștientizare și educare în 13 școli din județul Constanța (școli din Mangalia, Cernavodă, Hârșova, Mihail Kogălniceanu și Constanța), unde vor organiza ședințe cu părinții. La aceste caravane, vor participa și medici specialiști în nutriție. Fiecare acțiune de informare se va finaliza cu un eveniment în care vor fi implicați toți copiii", a declarat Andrei Talpeș, președintele Asociației Terra Semper Fidelis - Perspectivă pentru Viitor. 


Numărul copiilor care suferă de obezitate în România a crescut îngrijorător în ultimii ani. Din cauza alimentației necorespunzătoare și a sedentarismului, problema obezității în rândul copiilor este din ce în ce mai alarmantă. Sportul modelează armonios nu numai organismul unui copil, ci și personalitatea acestuia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8304 secunde