BC Athletic, pregătit pentru Turneul 5 al Ligii Naţionale de Baschet Masculin, de la Constanţa

179
BC Athletic, pregătit pentru Turneul 5 al Ligii Naţionale de Baschet Masculin, de la Constanţa - fondbcathleticturneu-1610464313.jpg

Articole recomandate

Baschet Club Athletic Constanţa se pregăteşte pentru turneul cu număr 5 al Ligii Naţionale de Baschet Masculin, care va avea loc la Constanţa. „Gladiatorii din Tomis” sunt pregătiţi să înfrunte două echipe puternice. În Sala Sporturilor din Constanţa îşi vor face apariţia CSM Galaţi şi CSM Târgu Jiu, formaţii care practică un joc bun şi eficient.

În sezonul regulat BC Athletic Constanţa se află pe ultimul loc, având 6 înfrângeri din tot atâtea posibile şi 6 puncte acumulate. Chiar şi în această situaţie, antrenorul Alexandru Olteanu este încrezător în elevii săi şi crede că dacă aceştia vor aborda meciurile cu maximă seriozitate, vor avea câştig de cauză.

„Sper să arătăm un joc mai bun decât la ultimul turneu. Trebuie să jucăm la un nivel înalt în ambele meciuri pentru că la turneul trecut am jucat mai slab în cea de-a doua partidă decât în prima. Vom întâlni două echipe puternice, CSM Târgu Jiu şi CSM Galaţi, însă sper să ne ajute avantajul terenului propriu. Dacă erau şi spectatori în tribune, altfel era situaţia. Plecam clar cu prima şansă. Băieţii au învăţat foarte multe lucruri din greşelile pe care le-au făcut în celelalte meciuri şi pot să spun că de la meci la meci acestea s-au diminuat. Obiectivul nostru pe termen lung este să urcăm în clasament şi să ieşim din acea zonă fierbinte. Vrem să facem meciuri frumoase care să atragă.” , a declarat pentru Cuget Liber antrenorul principal al celor de la BC Athletic, Alexandru Olteanu.

Alexandru Olteanu antrenează în paralel şi echipa naţională de baschet 3X3 feminin a României, formaţie cu care va merge în acest an la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Tehnicianul spune că ţine legătura cu fetele prin intermediul internetului şi le-a făcut acestora câte un program de antrenament personalizat pentru a se afla în cea mai bună formă.

România are în componența lotului 10 sportive care sunt învățate cu meciurile grele din baschetul mondial, iar Olteanu este ajutat de cunoscuta antrenoare Tatiana Galova.

Alexandru Olteanu a efectuat anul trecut împreună cu lotul național un cantonament la Centrul Olimpic de la Izvorani, acolo unde tricolorele s-au antrenat zilnic pentru a face o figură frumoasă în Japonia. Echipa României este una extrem de valoroasă și are șanse să câștige o medalie olimpică, acesta fiind de altfel și obiectivul fetelor noastre.

„Cu fetele de la echipa naţională ţin legătura prin intermediul unei platforme online. Au un program de pregătire personalizat. Ele se află în aceste momente la echipele lor de club. După ce se va încheia campionatul ne vom strânge să punem la punct ultimele detalii pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din acest an. Oricine visează la o medalie olimpică. Eu sper să mergem în Japonia şi să facem o figură frumoasă. Avem şanse să urcăm pe podium, chiar dacă vom întâlni echipe puternice. Dacă nu crezi că poţi realiza lucruri măreţe, mai bine nu participi la competiţie.” , a mai spus Alexandru Olteanu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4305 secunde