Canotorii din lotul olimpic al României, testaţi medical la centrul de la Izvorani

177
Canotorii din lotul olimpic al României, testaţi medical la centrul de la Izvorani - 1-1667982276.jpg

Articole de la același autor

Cei mai titraţi sportivi ai anului, componenţii loturilor olimpice de canotaj, cei care au cucerit patru titluri mondiale şi cinci europene, plus trei medalii de bronz la Europene în 2022, au fost testaţi, timp de două zile, la Centrul Olimpic de Testare şi Asistenţă Ştiinţifică (COTAS) de la Izvorani.

Sportivii s-au întors deja în pregătire centralizată după o vacanţă binemeritată şi şi-au reluat antrenamentele pe lacul Snagov. Canotorii au început deja pregătirea pentru noul sezon, cel care pune în joc calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Seria testărilor a fost deschisă de dubla campioană europeană şi mondială Simona Radiş şi de Ioana Vrânceanu, a continuat apoi cu toţi ceilalţi colegi de lot, de la Ancuţa Bodnar, la Ionela Cozmiuc, la Denisa Tîlvescu sau Magdalena Rusu şi Roxana Anghel, de la Ciprian Tudosă, Ionuţ Prundeanu la Maria Tivodariu. Fiecare component al lotului a trecut prin aceleaşi etape complexe de investigare.

Dr. Valeriu Tomescu, Alexandru Bacşiş, Mihai Vigariu, împreună cu cei din colectivul medical, dr. Diana Torje şi asistent medical Fabian Popa, au coordonat testarea. Sportivilor li s-a testat rata metabolică de repaus, cea care determină necesarul caloric în repaus și macronutrienţii accesaţi în repaus (lipide, proteine şi carbohidraţi) şi volumul maxim de oxigen, cel care determină capacitatea cardiorespiratorie şi volumul de oxigen accesat la nivel alveolar, precum şi determinarea zonelor de efort (aerobă, mixtă şi anaerobă).

„Echipa medicală a Federaţiei Române de Canotaj este foarte bine pregătită, este foarte atentă la tot ceea ce ne oferă şi ne explică tot ceea ce ne administrează.

Noi la canotaj suntem într-un sistem antidoping internaţional de monitorizare”, a declarat Marius Cozmiuc, vicecampion olimpic, campion european şi mondial în 2022.

XXX

După 14 ani plini de provocări, muncă, sacrificii şi rezultate extraordinare, Gianina Beleagă s-a retras oficial din canotaj.

„Îi mulţumim pentru toate momentele în care ne-a făcut mândri şi îi dorim mult succes în tot ceea ce îşi propune să facă de acum înainte!”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Canotaj.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9186 secunde