Canotorul Eduard Moldovan, de la LPS Constanţa, medaliat cu bronz la Mondialele de juniori

546
Canotorul Eduard Moldovan, de la LPS Constanţa, medaliat cu bronz la Mondialele de juniori - 1-1659344178.jpg

Articole de la același autor

O nouă performanţă sportivă constănţeană vine din lumea apelor. La Mondialele de juniori de la Varese, un canotor de la LPS a avut spor la vâslit alături de colegii de ambarcaţiune şi a adus ţării noastre o medalie de bronz.

Canotorul Eduard Angel Moldovan, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanţa, a cucerit, alături de ceilalţi componenţi ai echipajului de patru rame masculin - Cosmin Iulian Pleşescu, Nicolae Răzvan Stoian şi Marian Ştefan Dunca - medalia de bronz la Campionatele Mondiale de juniori Under-19 de la Varese (Italia).

Pe podium, au mai urcat alte trei echipaje din România. Barca de patru vâsle feminin, avându-le la bord pe Andreea Todorică, Iulia Valentina Nedelcu, Delia Mirabela Gradinaciuc şi Ana-Maria Matran, a trecut prima linia de sosire, aducând astfel unica medalie de aur a delegaţiei ţării noastre.

În finala la patru rame feminin, România - Iuliana Isabela Boldea, Elena Silvia Mocanu, Andreea Nicoleta Dinu şi Valentina Amalia Azoiţei - şi-a adjudecat medalia de argint, în timp ce echipajul de patru plus unu rame feminin, compus din Narcisa Florentina Negură, Andreea Petraş, Beatrice Piseru, Georgiana Blănariu şi Irina Lucia Andreea Despa, a fost cronometrat cu al treilea timp în finală şi a intrat în posesia medaliei de bronz.

LPS Constanţa a mai avut alţi trei reprezentaţi în finalele B ale Europenelor din Italia.

Astfel, Constantin Filip şi Sergiu Anfimov, împreună cu ceilalţi colegi din echipajul 8+1 masculin (Marius Ionel Bodnar, Ştefan Bogdan Moaleş, Marian Gabriel Guia, Constantin Filocea, Antonel Avăcăriţei, Petru Andrei Ciornei şi Alexandru Nedelcu) au terminat pe locul secund, poziţie similară cu cea a bărcii de dublu vâsle feminin (Shara Ştefania Guşă, Bianca Camelia Ifteni).

Nu în ultimul rând, Silviu Denis Totolici s-a aflat la bordul ambarcaţiunii de patru vâsle masculin, care a încheiat pe locul al treilea. Alături de canotorul de la LPS, au mai tras Dragoş Valentin Peia, Gabriel Emil Sicean şi Alin Vasile Buzdugan.

„După performanţele de la tenis de masă, lupte, tenis sau nataţie, a venit rândul canotorilor să urce pe podium. Felicitări sportivilor şi mulţumim antrenorilor secţiei pentru sprijin”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, prof. Andrei Szemerjai.

La Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori U19 de la Varese (Italia), România a aliniat 11 echipaje/42 de sportivi. Ţara noastră a ocupat locul şase în clasamentul pe medalii (1-1-2). Grecia a fost pe prima poziţie (3-0-1), Italia a doua (2-6-1), iar pe trei s-a clasat Germania (2-2-4).

XXX

România a câştigat medalia de aur în proba feminină de dublu vâsle, prin Andrada Maria Moroşanu şi Iulia Liliana Bălăucă, în ultima zi a Campionatelor Mondiale de canotaj Under-23 de la Varese (Italia). În primele finale, România cucerise o medalie de argint - la patru vâsle feminin (Emanuela Ioana Ciotău, Cristina Drugă, Alexandra Ungureanu şi Patricia Cireş) şi una de bronz - la dublu rame masculin (Andrei Mândrilă şi Claudiu Neamţu).

Foto: Facebook / Federaţia Română de Canotaj / Balint Czucz Photography

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4856 secunde