Ciclism / Vlad Dascălu a pedalat cu spor la Cupa Mondială de mountain bike din Brazilia

175
Ciclism / Vlad Dascălu a pedalat cu spor la Cupa Mondială de mountain bike din Brazilia - 1-1649677725.jpg

Articole de la același autor

Rezultat excepțional pentru ciclismul românesc! Vlad Dascălu a terminat pe locul trei în concursul Mercedes-Benz UCI MTB World Cup - XCO în Petropolis, Brazilia, obținând primul său podium de etapă de Cupă Mondială în 2022.

Un rezultat de excepție, la finalul unei curse strânse, în care a plecat la start de pe poziția 29, avansând treptat și preluând conducerea în turul al 5-lea. Turul 6 a fost decisiv, iar pozițiile pe podium s-au stabilit în urma unei lupte în care balanța a fost înclinată de experiență.

La doar 24 de ani, Vlad a fost deja campion european și campion mondial U23 la mountain bike cross-country în anul 2019, aducând primul titlul mondial pentru România la această disciplină. Ne-a reprezentat apoi la Jocurile Olimpice de vară din 2020 de la Tokyo, unde s-a clasat pe poziția a 7-a.

„Sunt rezultate spectaculoase, care îmi dau certitudinea că Vlad are în față un viitor glorios în ciclism. Sunt mândru de el și îl felicit din tot sufletul!”, a transmis ministrul Sportului, Carol Eduard Novak.

Foto: Facebook / Ross Bell Photography 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5519 secunde