Concurență mare pentru admiterea la Facultatea de Educație Fizică și Sport

3104
Concurență mare pentru admiterea  la Facultatea de Educație Fizică și Sport - mireladamianfefs2-1500915461.jpg

Articole de la același autor

S-a încheiat frenezia examenului de bacalaureat, dar asta nu înseamnă că s-au risipit și emoțiile pentru viitorii studenți. Toate facultățile din țară au intrat, în aceste zile, în febra admiterii, așa cum este și cazul Facultății de Educație Fizică și Sport (FEFS)

din cadrul Universității "Ovidius" Constanța.

În cadrul FEFS, absolvenții de liceu au putut opta pentru specializările: Educație Fizică și Sportivă (EFS), cursuri la zi sau cu frecvență redusă, Sport și Performanță Motrică (SPM), cursuri la zi, ori Kinetoterapie și motricitate specială. La specializările EFS (zi) și SPM au fost alocate 20, respectiv 19 locuri fără taxă, iar la Kinetoterapie sunt disponibile doar 19 locuri la fără taxă, alte două locuri urmând să fie atribuite rromilor.

După o săptămână avută la dispoziție pentru înscrieri, lista s-a închis. Peste 140 de candidați au fost prezenți, luni, în prima probă a admiterii, cea a traseului aplicativ (echilibristică, sprint, dexteritate, motricitate), probă eliminatorie.

"Admiterea decurge așa cum ne-am obișnuit, într-o notă pozitivă. Avem, ca în fiecare an, foarte mulți candidați care vor să intre pe băncile FEFS, iar acest lucru ne bucură. De asemenea, mai avem programată și o sesiune secundă, în toamnă, pentru cei care nu au putut aplica acum", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. univ. dr. Mirela Damian, decanul FEFS.

De altfel, astăzi, va avea loc cea de-a doua probă a admiterii, la alegere între atletism (ora 8, stadionul "Farul") și gimnastică (ora 11, în facultate). Miercuri, în intervalul orar 8-11, pe terenurile FEFS, vor avea loc "Jocurile Sportive", la alegere dintre fotbal, handbal, baschet și volei. Nota de admitere este formată din nota de la a doua probă din examen (45%), nota de la proba de joc sportiv (la alegere, fotbal, handbal, baschet, volei - 45%) și nota de la examenul de bacalaureat (10%).

La FEFS, se păstrează tradiția conform cărora sportivii de performanță, prezenți la Campionatele Europene, Mondiale sau Olimpice, în ultimii trei ani, sunt admiși fără a mai susține probele de admitere, pe locurile la fără taxă, specializările EFS și SPM. Anul acesta, opt nume importante ale sportului românesc se regăsesc pe această listă: rugbiștii Florin Surugiu, Florin Vlaicu, Vali Mototolea și Valentin Burlacu, luptătorul Andrei Marius Marin, canotorul Florin Monoranu și Alexandra Teodorov - karate.

De asemenea, vor beneficia de acest privilegiu și campionii naționali: opt jucători ai Academiei "Gheorghe Hagi" și Robert Aciobăniței - campion național și component al lotului național de volei.

v v v

O întrebare ce apare foarte des pe buzele viitorilor absolvenți sau a părinților: "Ce poți să devii după ce termini această facultate?". Opțiunile sunt multiple, însă concurența este una acerbă. De exemplu, cei care aleg Educația Fizică și Sportivă și Sport și Performanță Motrică (SPM) pot deveni profesori de educație fizică, instructori de fitness sau manageri, cu mențiunea că cei care aleg SPM obțin brevetul de antrenor și pot activa în cluburile sportive.

Concurența cea mai mare este la Kinetoterapie, acolo unde 68 de candidați se luptă pentru 40 de locuri. FEFS a pus foarte mult accent pe îmbunătățirea dotărilor legate de Kinetoterapie. Acum câțiva ani, în urma Proiectului cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operanțional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, intitulat "Prokineto - Program de consiliere și dezvoltarea aptitudinilor viitorilor specialiaști în kinoterapie", FEFS a obținut aparatură de mare performanță.

"Kinetoterapia înseamnă recuperare prin mișcare, implicit prin sport, prin exercițiu fizic, așa cum spunem noi - apanajul nostru. Nu poți să acorzi asistență dacă nu ești pregătit din toate punctele de vedere. Trebuie să fii apt fizic, să te adaptezi situației și să cauți întotdeauna noi metode benefice. Noi încercăm să ducem studenți în cât mai diverse și mai performante centre de recuperare", a completat prof. univ. dr. Mirela Damian.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4499 secunde