Constanţa le-a purtat noroc! Naţionala feminină a României s-a calificat la FIBA 3x3 Europe Cup

316
Constanţa le-a purtat noroc! Naţionala feminină a României s-a calificat la FIBA 3x3 Europe Cup - 1-1654499252.jpg

Articole de la același autor

Naţionala feminină de baschet 3x3 a României s-a calificat la turneul final FIBA 3x3 Europe Cup 2022. Desfăşurată la Constanţa, sesiunea preliminară a debutat pe terenul de pe Faleza Cazino, dar, din cauza ploii, s-a terminat la Sala Sporturilor.

Calificate în faza meciurilor eliminatorii, graţie victoriilor obţinute în grupe în faţa selecţionatelor Italiei, naţionalele 3x3 ale României au continuat cursele către turneul final continental de la Graz (Austria).

Pe terenul de pe Faleza Cazino din Constanţa, „acvilele” au jucat împotriva puternicei selecţionate a Cehiei şi au reuşit, la capătul unui joc extrem de echilibrat, să se impună în ultimele secunde, Ancuţa Stoenescu răsturnând situaţia printr-un coş de aur care a închis tabela la scorul de 14-13.

Sonia Ursu, Ancuţa Stoenescu, Alina Podar şi Anamaria Vîrjoghe au continuat, astfel, cursa spre Graz şi au înfruntat, în semifinale, echipa Poloniei, care dominase cu autoritate Grupa A, iar în sferturi trecuse de Marea Britanie, scor 18-16.

Condiţiile meteo nefavorabile au dat puţin peste cap programul întrecerilor, astfel că, din cauza ploii care s-a abătut asupra municipiului Constanţa, terenul de pe faleză a devenit impracticabil, iar ultimele meciuri s-au mutat la Sala Sporturilor.

După un joc echilibrat doar în prima parte, Polonia s-a desprins în învingătoare, marcând şase puncte consecutive, de la 9-8 la 15-8. S-a terminat 21-16, Polonia obţinea astfel „viza” pentru turneul final, în vreme ce României îi rămânea şansa meciului decisiv cu Letonia, după ce balticele au cedat, în cealaltă semifinală, scor 15-16, în faţa Estoniei.

Impulsionate de public şi mult mai pragmatice, „acvilele” au dominat disputa încă de la debut, desprinzându-se la 10-4. În pofida eforturilor depuse de estoniene pentru a reveni în joc, România a încheiat en-fanfare şi a câştigat partida cu scorul de 20-17, asigurându-şi totodată ultimul bilet pentru Graz.

XXX

În competiţia similară masculină, echipa României a avut neşansa ca ploaia să oprească întrecerea într-un moment extrem de favorabil, tricolorii având un debut fulminant în duelul cu Muntenegru.

Astfel, arbitrii au decis să întrerupă jocul la scorul de 7-4 în favoarea „vulturilor”, echipele revenind, după mai multe zeci de minute, pe parchetul Sălii Sporturilor. Aici, muntenegrenii s-au acomodat mai repede şi mai bine şi au reuşit să întoarcă meciul şi să se impună la final, cu scorul de 22-18, în ciuda eforturilor deosebite depuse de Christian Chiţu, Alexandru Coconea, Mario Lazăr şi Cristian Mâinea.

În urma acestei înfrângeri, „vulturii” au ratat calificarea la turneul final, în vreme ce Muntenegru şi Polonia şi-au adjudecat cele două bilete pentru Graz.

Foto: Facebook / Baschet Club Athletic Constanţa

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5895 secunde