Constănţeanul Andrei Timaru, rezultate fabuloase la turneul de tenis de la Podgorica

21154
Constănţeanul Andrei Timaru, rezultate fabuloase la turneul de tenis de la Podgorica - fond-tenis-1693131681.jpg

Articole de la același autor

Localitatea Podgorica, din Muntenegru, a găzduit două turnee în cadrul circuitului Tennis Europe, la categoria U12, la care sportivii din România au obținut rezultate frumoase.

Astfel, la primul turneu, care a avut loc în perioada 5-13 august a.c., constănțeanul Andrei Timaru a obtinut titlul de vicecampion la simplu și cel de campion în proba de dublu, alături de Dragoș Teodorescu. La fete, Maria Sophia Bajdechi împreună cu Maria Petrache Bozu au obținut titlul de vicecampioane la dublu, la simplu ambele oprindu-se în faza sferturilor de finală. La cel de-al doilea turneu, care a avut loc în perioada 14-20 august a.c., au participat 6 sportivi din România, patru băieți și două fete, ei obținând rezultate notabile și de această dată.

Maria Sophia Bajdechi a devenit campioană în proba de dublu și vicecampioană în proba de simplu, Maria Petrache Bozu a fost vicecampioană la dublu și semnifinalistă la simplu, Victor Dobrescu a fost semifinalist la simplu, Andrei Timaru și Dragoș Teodorescu au ajuns din nou în finala de dublu, însă, de data aceasta au fost vicecampioni, în timp ce Victor Gizdavu a fost sfert-finalist la simplu.

Şi senioarele au triumfat la turneul de la Bistriţa

Prima ediție a Trofeului Ion Țiriac de la Bistrița, găzduită de GS TennisClub din localitate, a fost dominată de către jucătoarele din țara noastră, campioanele probelor de simplu și dublu fiind românce: Anca Todoni la simplu, respectiv Ilona Ghioroaie/Oana Simion la dublu.

Anca Todoni, legitimată la CSM Timişoara, a învins-o în finala turneului ITF de la Bistriţa pe croata Lucija Ciric Bagaric, scor 7-5, 1-6, 6-2, după două ore și 32 de minute. Este al doilea trofeu consecutiv câștigat de Anca Todoni, după cel cu premii tot de 25.000$ din Croația şi al patrulea din acest an.

În semifinale, Todoni, a şasea favorită, a învins-o pe Georgia Crăciun cu 7-5, 7-6 (8/6), după două ore şi 15 minute, iar croata Lucija Ciric Bagaric, a patra favorită, a dispus de Ilinca Dalina Amariei, a cincea pe lista capilor de serie, cu 6-3, 6-1. Amariei trecuse în sferturi de belgianca Sofia Costoulas, principala favorită.

Titlul la dublu a fost câştigat de româncele Ilona Georgiana Ghioroaie/Oana Georgeta Simion, principalele favorite, după 7-6 (8/6), 6-2 cu perechea Linda Sevcikova (Cehia)/Ilay Yoruk (Turcia).

La acest turneu ITF dotat cu premii în bani în valoare de 25.000 USD, au luat startul jucătoare din România, Croația, Italia, Belgia, India, Germania, Franța, Canada, Ungaria, Cehia, Turcia, Serbia, Suedia, Olanda, Slovacia, Ucraina și Australia.

În ziua finalei de simplu la cocheta arenă din Bistrița a fost prezent și Ilie Năstase, anul acesta, pe 23 august, împlinindu-se 50 de ani de cand acesta devenea Nr. 1 mondial în clasamentul ATP.

O alta premieră la Bistrița a fost pentru arbitrajul românesc. Pentru prima data, la un turneu internațional organizat în România, ambele finale au fost arbitrate de două românce: Adel Suliman (la simplu) și Raluca Izabella Băcescu (la dublu). Echipa de arbitri, condusă de Vlad Zdrențu - ITF Supervisor, i-a mai avut în componență pe Vlad Dominteanu, Robert Ilie și Andrei Brisc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6712 secunde