Constănțeanul care le-a luat turcilor argintul și bronzul

462
Constănțeanul care le-a luat turcilor argintul și bronzul - ccabdb086d44719ec837ed39f84d2821.jpg
Sezonul a început foarte bine pentru atletul de 13 ani Valentin Ștefan Scanghel, de la CS Farul (antrenori, Cecilia Gevat și Alin Larion). Două medalii de aur la Naționale, urmate de alte două locuri pe podium la Jocurile Mondiale ale Copiilor, de la Ankara.

- Valentin, cum a fost în Turcia, unde ai participat la prima ta întrecere externă?
- O întrecere valoroasă, cu atmosferă frumoasă, pe care am tratat-o cu seriozitate sporită.
- Bronzul la lungime și argintul la ștafeta de 4X100 m, de la Ankara, ți-au adus cele mai mari satisfacții de până acum?
- Sigur, m-am bucurat foarte mult, dar cel mai important moment din cei câțiva ani de când fac atletism rămâne cucerirea celor două medalii de aur la Naționale.
- Ce vechime ai în atletism?
- Trei ani și jumătate. Am fost selec-ționat de o studentă a profesorului Alin Larion, la Școala nr. 16, unde învățam. Am fost adus la stadion și am început cu săritura în lungime (pe viteză nu prea am reușit). Am participat apoi și la triatlon, iar primele medalii au venit la lungime și la 60 m garduri. Din vară, s-ar putea să înlocuiesc însă lungimea cu triplusaltul, pentru că am deschidere mai mare, eu fiind înalt (n.n. - 1,87 m).
- Care e atletul tău preferat?
- Normal, Usain Bolt. Pe probele mele nu urmăresc pe cineva anume, vreau doar să pun în practică sfaturile antrenorilor. Aș vrea să ajung și eu cunoscut și să câștig cât mai multe medalii la competițiile de anvergură. Visul meu e să ajung la Jocurile Olimpice.
- Superstiții înainte de competiții?
- N-am niciuna.
- Mi-ai vorbit de cel mai important moment al tău de până acum din atletism. Dar cel care te-a durut cel mai mult care e?
- L-am dezamăgit pe profesorul Larion la triatlon, când am realizat la lungime, la faza de zonă, 5,34 m, iar la concurs doar un 4,70 m, și acela chinuit. Drept urmare, am ratat locul trei pentru doar cinci puncte. La lungime am ajuns acum la 5,98 m și trag tare să trec și de acest prag. Deocamdată, nu pot să-l depășesc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3843 secunde