Constănțenii au promovat oina în Japonia

164
Constănțenii au promovat oina în Japonia - oina-1381243748.jpg

Articole de la același autor

Doi angajați ai Poliției de Frontieră și unul din cadrul Jandarmeriei Române au promovat, recent, jocul de oină în Japonia, sportivii români ilustrând cu ajutorul unor exerciții demonstrative frumusețea sportului național românesc.

"Trei angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au făcut parte din delegația României care a participat în Japonia la o activitate de promovare a jocului de oină. Nicolae Dobre (n.r. - constănțeanul fiind totodată și președinte al Federației Române de Oină) și Bogdan Lupșe (n.r. - jucător la ACS Frontiera Tomis Constanța), ambii din cadrul Poliției de Frontieră Română, și Radu Jerlăianu (n.r. - de la Straja București), angajat al Jandarmeriei Române, au prezentat acest sport copiilor din mai multe instituții de învățământ din localitatea japoneză Ashikaga. Totodată, sportivii români au ilustrat cu ajutorul unor exerciții demonstrative frumusețea sportului național românesc, acestea stârnind interesul celor prezenți", precizează MAI, într-un comunicat remis, ieri, Agerpres.

Cu ocazia acestei vizite, membrii delegației române au inițiat și demersuri în sensul acceptării oinei în cadrul Jocurilor Olimpice ce urmează a se desfășura la Tokyo în anul 2020.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4079 secunde