Naţionala masculină de tenis de masă a României, calificată la Europene

Cristian Pletea, de la CSM Constanţa, punct "de aur" în întâlnirea cu Slovenia

349
Cristian Pletea, de la CSM Constanţa, punct

Articole de la același autor

Malmo 2023, sosim! Naţionala masculină de tenis de masă a României s-a calificat la turneul final al Campionatului European pe echipe-seniori, care va avea loc anul viitor, în Suedia, între 10 şi 17 septembrie. La această performanţă au contribuit şi doi constănţeni: Cristian Pletea şi Andrei Filimon.

Naţionala tricoloră a reuşit o victorie senzaţională în deplasarea de la Crnomelj, împotriva reprezentativei Sloveniei. România s-a impus cu scorul de 3-0, la capătul unui duel în care jucătorii antrenaţi de constănţeanul Andrei Filimon au fost la înălţime.

Spectacolul a fost deschis de Cristian Pletea, sportivul de la CSM Constanţa avându-l drept adversar pe unul dintre cei mai valoroşi jucători din circuit, Darko Jorgic, numărul 10 mondial, vicecampionul european en-titre şi câştigătorul Top 16 Europa din acest an.

Cristian Pletea a jucat cu măiestrie împotriva slovenului, a rămas pe poziţii chiar şi atunci când a fost condus şi a reuşit punctele spectaculoase marcă înregistrată pentru o victorie mare (3-2) împotriva celui mai dificil adversar. Constănţeanul şi-a adjudecat primul set, 11-8, slovenul a preluat conducerea la general, după un „dublu” 11-8, însă seturile patru şi cinci i-au revenit lui Cristian Pletea, 11-7 şi 11-8.

La masă au urmat Iulian Chiriţă şi Darius Movileanu, juniori care, odată promovaţi în lot, au dat dovadă de maturitate în joc şi care s-au ridicat la înălţimea momentului prin jocul prestat. Ambii şi-au câştigat partidele cu acelaşi scor, 3-2.

Iulian Chiriţă a revenit de la 0-1 în întâlnirea cu Deni Kozul, s-a văzut egalat la 2-2, însă n-a mai avut apoi nicio emoţie în decisiv: 8-11, 11-9, 11-9, 5-11, 11-5.

La fel de echilibrată şi de dramatică a fost şi întâlnirea dintre Darius Movileanu şi Peter Hribar. Românul a lăsat impresia că poate închide rapid conturile, a controlat primele două seturi, 11-5 şi 11-9, însă tenacele sloven a recuperat minge cu minge, a returnat tot pe masă, astfel încât, după patru seturi, tabela indica din nou egalitate: 6-11, 9-11 şi 2-2 la general. Şi în decisiv s-a mers umăr la umăr, Movileanu punând însă punct întâlnirii graţie unui 11-9 „incendiar”.

În urma acestui succes, naţionala României s-a calificat la turneul final al Campionatului European de la Malmo 2023, performanţă la care au mai contribuit semnificativ, în primele victorii cu Ucraina, jucătorii Ovidiu Ionescu, Eduard Ionescu, Rareş Şipoş, Hunor Szocs, antrenorii Andrei Filimon, Ionuţ Seni, psihologul Mioara Şincan, din Constanţa, kinetoterapeutul Adrian Mîrza şi doctorul Costin Dumitru.

XXX

Şi naţionala feminină a României este pe drumul cel bun spre competiţia scandinavă.

Repartizată în Grupa A1 preliminară, selecţionata pregătită de constănţeanul Viorel Filimon are deja la activ o victorie categorică, 3-0 cu Turcia, Eliza Samara şi compania urmând a mai disputa „dubla” cu Ungaria (manşa tur, miercuri, 16 noiembrie, de la ora 18.30, în deplasare; manşa retur, în cursul anului viitor), dar şi revanşa cu Turcia, pe 6/11 decembrie, în deplasare.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3676 secunde