Liga Naţională de handbal masculin, etapa a doua

CSM Constanţa, remiză dramatică cu Potaissa Turda. Dani Vasile, omul meciului

184
CSM Constanţa, remiză dramatică cu Potaissa Turda. Dani Vasile, omul meciului - 1-1694163140.jpg

Articole de la același autor

Meci dramatic în Sala Sporturilor „Iftimie Ilisei” din Medgidia, unde CSM Constanţa şi Potaissa Turda au oferit un adevărat thriller în derby-ul etapei a doua din Liga Naţională de handbal masculin, încheiat nedecis: 27-27 (12-12).

CSM Constanţa a disputat prima partidă după calificarea în grupele EHF European League la Medgidia şi, susţinută de un public numeros ce a făcut deplasarea în municipiul de pe malul Canalului, a prestat un joc spectaculos în faţa unui adversar, Potaissa Turda, care întotdeauna pune probleme.

Rezultatul final, identic cu cel din sezonul trecut, când s-a jucat tot la Medgidia, a venit după un meci extrem de echilibrat, în care handbaliştii antrenaţi de George Buricea şi Ionuţ Puşcaşu au primit o replică viguroasă din partea ardelenilor.

Dacă Rusu a fost omul primei reprize, cu şase parade, după pauză a ieşit la rampă Dani Vasile, care a şi înscris din poartă în poartă. Tot el a intervenit salvator la 27-27, când a apărat aruncarea de la distanţă a lui Ghiţă şi a dat speranţe Constanţei că poate câştiga, cu 13 secunde înainte de finalul partidei! Ultimul atac a fost finalizat de Căbuţ cu o aruncare similară, de la 9 metri, apărată însă de multiplul campion Mihai Popescu.

Golgheter, ca şi la Granollers, a fost Valentino Ravnic, cu 8 reuşite (6x7 m), urmat de Drăgan 4, Aliokhin 3, Căbuţ 3 (1x7 m), Nistor 2, Ilie 2, Komogorov 2, Nikolic 1, Stankovic 1 şi Vasile 1. Au mai evoluat: Rusu, Chikovani, Susanu, Caba, Vegar, Andrei.

Meciul s-a disputat la Medgidia pentru că, după 30 de ani, Sala Sporturilor din Constanţa va avea parte de o nouă suprafaţă de joc, care în prezent se montează, urmând ca echipa să revină în „casa” sa abia săptămâna viitoare.

Până atunci, CSM Constanţa va juca, duminică, 10 septembrie, în cadrul etapei a treia de campionat, în deplasare, cu CSM Vaslui.

XXX

Echipele de juniori I şi II ale CSM-ului Constanţa sunt campioane la handbal pe plajă! Tinerii jucători de la malul mării au câştigat medaliile de aur la Campionatele Naţionale de beach-handball Mamaia 2023, competiţie care a reunit la start peste 600 de sportivi - juniori şi seniori, fete şi băieţi - şi 44 de echipe din toată ţara.

La rândul lor, juniorii III ai CSM Constanţa au încheiat turneul pe locul şapte.

Pe nisipul fierbinte de la Blanco Beach, sportivii antrenaţi de Enis Murtaza şi Denis Ali şi-au adjudecat două titluri naţionale. Juniorii I i-au învins în finală pe cei de la CSM Medgidia, scor 2-1, după un meci spectaculos, decis în prelungiri. Fiecare echipă şi-a adjudecat câte o repriză, astfel că departajarea s-a făcut prin aruncări suplimentare, iar CSM Constanţa s-a impus cu 6-3.

Ayar Murtaza a fost desemnat MVP-ul turneului de juniori I, iar Rareş Ştefan a câştigat titlul de golgheter.

Şi juniorii II au încheiat cu titlu naţional competiţia, după ce au câştigat ambele reprize ale finalei cu cei de la ACS Sporting Ghimbav, scor 2-0. Antonio Cristea a fost desemnat cel mai bun portar. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5393 secunde