Calificare istorică pentru handbaliştii de la CSM Constanţa. Victorie dramatică în Spania

3517

Articole de la același autor

CSM Constanța a reușit un rezultat senzațional în Spania: a câștigat pe terenul lui Fraikin BM Granollers și a eliminat-o din competiție pe finalista ediției precedente a EHF European League!



Băieții antrenați de George Buricea și Ionuț Pușcașu au obținut o victorie cu 20-18 (14-10), refăcând astfel diferența din prima manșă, când spaniolii s-au impus cu 29-27!

Dramatismul a atins cote maxime în Palau d’Esports din Granollers, pentru că totul s-a decis la aruncările de departajare, iar echipa de la malul mării a câștigat cu 5-4, scor final, 25-22.

Dani Vasile a apărat prima aruncare, a lui Torriani, iar Căbuț, Aliokhin, Nistor, Stankovic și Ravnic au transformat cu sânge rece în poarta lui Rodriguez! Iar asta, după o repriză secundă fabuloasă, în care CSM Constanța a rezistat presiunii uriașe a gazdelor.

S-a apărat incredibil și a avut un portar în zi de grație în Dani Vasile, autor a 14 parade (procentaj 43,75%)! Foarte mult au muncit şi ceilalţi jucători, care au marcat, s-au apărat, au pus osul la bătaie, pentru un rezultat de excepție: Ravnic 8 goluri, Aliokhin 7, Nistor 2, Căbuț 2, Drăgan 1, Caba 1, Komogorov 1, Nikolic 1, Mourino 1, Stankovic 1, Vegar, Chikovani, Andrei, Ilie și Rusu.

Nici eliminarea lui Chikovani din minutul 37 nu a înfrânt determinarea băieților de pe litoral, care au dat dovadă de caracter și s-au bătut admirabil pentru o calificare istorică!

„Felicitări jucătorilor, staff-ului și tuturor celor care au pus umărul la acest rezultat! Am încins Hora Bucuriei în Spania! Ne gândim de acum la grupa cu Sporting Lisabona, Tatabanya și Chrobry Glogow, care începe în 17 octombrie! Un regal handbalistic, cu 6 meciuri, dintre care 3 la Sala Sporturilor! Hai, Constanța! Hai, România!”, au transmis reprezentanţii CSM Constanţa.

Victoria constănţenilor este cu atât mai importantă cu cât este una fără comparaţie.

O asemenea calificare se întâmplă, poate, la 100 de ani. O echipă din Constanţa, cu un buget relativ mediu, a mers în Spania, una dintre cele mai tari ligi ale handbalului mondial, şi a dat de pământ cu Granollers, una dintre cele mai bune echipe din acea ligă.

Constănţenii aşteaptă acum cu nerăbdare meciurile din faza grupelor, acolo unde vor întâlni echipe incredibil de experimentate.

Mai mult ca sigur, la cele trei meciuri de acasă Sala Sporturilor va fi plină ochi, iar publicul va crea o atmosferă absolut incendiară.

Cu un asemenea avantaj, CSM Constanţa poate spera la o calificare în fazele eliminatorii.

Importantă este şi partea financiară, pentru că, odată calificaţi în grupe, handbaliştii de la malul mării vor fi remuneraţi pe măsură atât de forul european, cât şi de propria conducere.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7129 secunde