CSM Constanţa s-a bătut de la egal la egal cu Dinamo Bucureşti, în finala SuperCupei

159
CSM Constanţa s-a bătut de la egal la egal cu Dinamo Bucureşti, în finala SuperCupei - 1-1692608275.jpg

Articole de la același autor

Super-meci în finala SuperCupei României la handbal masculin. CSM Constanţa a jucat de la egal la egal cu CS Dinamo Bucureşti, chiar în fief-ul campioanei României, şi a pierdut la limită, scor 25-26, după ce a controlat partida în multe momente.

Handbaliştii constănţeni au început în forţă şi au condus cu 6-3 după primele 10 minute. Cu o apărare agresivă, care a reuşit să-i blocheze eficient Cindric, Kukic, Zein sau Kuduz, CSM a ţinut în şah super-echipa lui Xavi Pascual, care a contracarat cu paradele lui Cupara şi o apărare la fel de organizată pentru a trece în avantaj pe tabelă.

Ieşită de la vestiare cu un deficit de trei goluri, 9-12, şi rămasă după numai cinci minute fără Vegar, eliminat, echipa antrenată de George Buricea şi Ionuţ Puşcaşu a revenit şi a egalat, 17-17.

Apărarea agresivă, paradele portarului Dani Vasile, aflat în zi mare, şi soluţiile găsite la finalizare le-au permis handbaliştilor constănţeni să marcheze constant şi să menţină suspansul până la final, în faţa unei echipe garnisite cu vedete de talie mondială şi cu o bancă „mai lungă”. De altfel, acest lucru avea să facă diferenţa în ultimele cinci minute.

S-a mers cap la cap, 20-20, în minutul 40, şi 23-23, în minutul 55, apoi Dinamo a sancţionat erorile din tabăra Constanţei şi a înscris prin Dedu şi Negru, 25-23. Aliokhin a redus diferenţa, dar Humet a marcat decisiv, cu câteva secunde înainte de finalul meciului, 26-24. Stankovic a mai avut timp doar pentru a stabili scorul final, Dinamo - CSM Constanţa 26-25.

Pentru CSM Constanţa, au evoluat: Vasile, Rusu - Drăgan 4 goluri, Ravnic 4, Aliokhin 4, Komogorov 3, Stankovic 3 (2x7m), Susanu 2, Ilie 2, Nistor 2, Chikovani 1, Nikolic, Vegar, Caba, MVP-ul meciului fiind desemnat Andrei Drăgan.

Echipa de la malul Mării Negre rămâne cu patru Supercupe în palmares, obţinute în 2008, 2011, 2013 şi 2014.

În finala mică, CS Minaur Baia Mare a întrecut-o pe CSU Suceava cu scorul de 47-43.

XXX

Pentru CSM Constanţa, urmează debutul în noua ediţie a Ligii Naţionale, miercuri, 23 august, cu o deplasare la Sighișoara, iar duminică, 27 august, de la ora 17.00, la Sala Sporturilor, adversară va fi echipa spaniolă Fraikin BM Granollers, într-o partidă contând pentru prima manşă a turului preliminar al EHF European League. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5917 secunde