Maratonul Nisipului 2019

Daniel Antonaru: "Vrem să dăm restart sportului în școală!"

501

Articole de la același autor

În ultima zi din luna martie 2019, stațiunea Mamaia va redeveni capitala europeană a sportului de masă. Ajuns la a VI-a ediție, evenimentul internațional Maratonul Nisipului este cea mai mare competiție de alergare din Europa, care se desfășoară integral pe nisip. 


În premieră, Maratonul Nisipului va lansa cursa "Campionii Școlii", o competiție dedicată copiilor și adolescenților. Cursa este una individuală, pe categoriile de vârstă 5-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani și 13-14 ani și va cuprinde următoarele distanțe: 300 m, 400 m, 800 m, 1.200 m și 1.600 m. 


Startul va fi dat duminică, 31 martie, la ora 11.00, din fața sediului Radio Constanța - stațiunea Mamaia, Vila nr. 1, pe faleza stațiunii. 


Contribuția de participare este 25 lei de elev, însă sumele strânse vor fi returnate integral, sub formă de materiale și echipamente sportive, instituției de învățământ care va avea aliniați cei mai mulți participanți la start. 


Campionate școlare de atletism 
"Ne dorim să promovăm alergarea ca sport de masă și de performanță în rândul copiilor și adolescenților, pentru a îmbunătății starea de sănătate a acestora. Cursa «Campionii Școlii» este un prim pas prin intermediul căreia ne dorim să atragem atenția în primul rând asupra infrastructurii sportive precare existente în școli, precum și să facem o primă selecție a micilor sportivi cu potențial ridicat în viitor. Ne dorim să reorganizăm sportul școlar, să atragem copiii spre mișcare și sport, prin organizarea unor campionate școlare de atletism, în parteneriat cu Clubul Sportiv UltraRun din Constanța", a declarat Daniel Antonaru, președintele Asociației "SanaSport" și organizatorul evenimentului internațional "Maratonul Nisipului". 


Înscrierile se pot face online, până pe 25 martie, pe site-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro, unde se găsește și regulamentul competiției. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4502 secunde