Uniți sub tricolor, la Maratonul Nisipului 2018. Românii și moldovenii și-au împărțit premiile

731

Articole de la același autor

Ieri, în stațiunea Mamaia, s-a desfășurat cea de-a cincea ediție a Maratonului Nisipului, considerată una dintre cele mai ample competiții din Europa ce se desfășoară integral pe nisip.


Vremea a ținut cu cei aproximativ 1.600 de sportivi aflați la linia de start. Chiar dacă la primele ore ale dimineții temperatura era cu minus, treptat a început să se încălzească, ideal pentru participanții veniți din Republica Moldova, Suedia, Indonezia, Rusia, Franța, Italia, Germania, Bulgaria sau chiar Statele Unite ale Americii.


Proba regină de maraton (42 km) a fost câștigată de către sportivul din Republica Moldova, Igor Țimbalari, cel care a alergat 3:04:17, fiind departe de recordul atins anul trecut de conaționalul său, Ghenadie Timbalist (2:36:02). Pe locul secund a urcat Victor Spătaru (3:08:21), iar pe locul trei Dacian Ionuț Ghizilă.


La feminin, competiția a fost câștigată de Ionela Muscalu (3:48:44), urmată de Alexandra Ungureanu (3:55:56) și Floricica Neacșu (4:02:56).


"Așa cum ne așteptam, am avut parte de un număr impresionant de concurenți. A fost o ediție extrem de reușită, și vremea a ținut cu noi. Totul a ieșit ca la carte. O ediție aniversară prin care am sărbătorit împreună centenarul Marii Uniri pe care ne dorim să o rememorăm cu plăcere. Frații noștri de peste Prut au ținut să ne fie alături într-un număr impresionant și nu putem decât să salutăm această fructuoasă colaborare. Timpii au fost un pic mai slăbuți decât anul trecut. Probabil că nisipul a dat ceva bătăi de cap. Sperăm ca la anul să fim prezenți într-un număr și mai mare, și să putem bate vechile recorduri", a declarat Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive SanaSport, fără de care acest eveniment nu ar fi existat.


Iată și clasamentele celorlalte probe: 5 km - feminin, 1. Alecsandra Andreea Raluca, 2. Nastasia Fotu, 3. Mirela Mihai; - masculin, 1. Adrian Chiru, 2. Vlad Catană, 3. Andrei Rusu; 10 Km XS Sports Nutrition - feminin, 1. Antoanela Manac, 2. Daniela Ciocan, 3. Ana Maria Muscă; masculin, 1. Andrei Sterea, 2. Nicușor Antonesi, 3. Iosif Bobiș; semimaraton (21 km) - feminin, 1. Nicoleta Ciortan, 2. Maria Magdalena Veliscu, 3. Violeta Corbu; masculin, 1. Dumitru Nicolaev (Republica Moldova), 2. Marius Rădoi,  3. Gabriel Bulgaru.


Sponsorii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de 45.000 de lei, dintre care 11.300 lei sunt premiile în bani acordați primilor clasați la fiecare cursă (maraton, semi-maraton, 10 km). 


De asemenea, sute de părinți și copii au alergat împreună pentru a pune umărul la modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.


Evenimentul a fost organizat de Asociația Sportivă SanaSport și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3496 secunde