Echipa naţională feminină de tenis de masă a României a părăsit Jocurile Olimpice

Luni, 02 August 2021, 16:50
282
Echipa naţională feminină de tenis de masă a României s-a oprit în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Reprezentantele noastre au dat piept cu selecţionata din Hong-Kong, un adversar extrem de redutabil. Partida de dublu a fost una interzisă cardiacilor. Dublul format din constănţeanca Eliza Samara şi Daniela Dodean Monteiro au întâlnit echipa formată din Soo Wai Yam Minnie şi Lee Ho Ching.

Primul set a fost adjudecat repede de fetele noastre cu scorul de 11-5, însă asiaticele au revenit şi s-au impus în parţialul al doilea cu acelaşi scor. Samara şi Dodean au trecut din nou la conducere după ce s-au impus cu 11-7, dar au fost egalate, pierzând setul al patrulea cu 6-11. Decisivul a fost de infarct. Ambele echipe au avut pe rând mingi de meci, iar la final româncele au câştigat cu 13-11, aducând primul punct pentru ţara noastră.

Ce a urmat apoi a fost de neimaginat. La simplu Bernadette Szocz a întâlnit-o pe Kem Hoi, în faţa căreia a cedat cu 5-11, 5-11, 6-11. Eliza Samara a revenit la masa pentru a juca cu Lee Ho Ching. Jucătoarea din Asia s-a impus cu 11-9, 11-8, 12-10.

În ultimul meci al zilei de o parte şi de cealaltă a fileului au stat Daniela Dodean Monteiro şi Doo Hoi Kem. Aşa cum era de aşteptat sportiva din Hong-Kong a câştigat repede meciul cu 11-3, 11-2, 14-12 şi a trimis echipa României acasă.

După finalul partidei antrenorul Viorel Filimon s-a declarat extrem de dezamăgit de prestaţia elevelor sale.

„Am plecat cu ideea că se poate, nu vreau să supăr fetele dar nu au ascultat tactic să joace mai mult spre forehand-ul mesei. S-au încăpățânat să joace mai mult spre rever, iar robotul chinezesc a funcționat, depășindu-ne atât la forță, cât și la viteză. Nu mai avem ce să facem, poate studiind greșelile vom reuși să le îndreptăm.

Suntem din păcate foarte puțini care putem să concurăm cu aceste sportive din China. În viitor dacă vrem să facem ceva, trebuie să muncim mult mai mult. China este o pepinieră care poate să lanseze jucători către toate țările din lume. Noi, spre mândria noastră reușim să facem față cu jucătoare crescute și formate la noi. Ca să le bați trebuie mult mai mult. Am avut obiectiv o medalie, dar problema e de constanță, de tăria de a putea ține de la un cap la altul meciul. Din punct de vedere tehnic nu sunt cu mult peste noi, problema a fost de abordare. În momentul când vezi că nu merge ceva trebuie imediat schimbat”, a spus Viorel Filimon.

Eliza Samara a avut şi ea o primă reacţie după înfrângerea cu asiaticele.

„Poate că ne-am bucurat prea repede după meciul de dublu. Din păcate la meciul meu a fost vorba de două mingi la final. Este frustrant, puteam să câștigăm. Dacă făceam eu 2-1 meciul se relansa. Așa a intrat la 2-1 pentru ele locul 1 al lor. Urmează un nou ciclu, să vedem ce va fi. Am avut o reacție nervoasă. La o minge foarte importantă adversara a atins mingea cu tricoul, nimeni de pe bancă nu a văzut, a fost într-un moment cheie”, a explicat Samara.Pagina a fost generata in 0.3124 secunde