Echipajul feminin de bob al României, în Top 10 la Cupa Mondială

204

Articole de la același autor

Elevele profesorului Paul Neagu se află într-o continuă ascensiune. După locul 9 la prima etapă de Cupă Mondială la bob, week-end-ul acesta, echipa României s-a clasat pe locul 8, la a doua etapă a competiției, desfășurată la Winterberg. 


În urmă cu două săptămâni, Maria Constantin și Andreea Grecu debutau la Cupa Mondială, clasându-se în primele 10 echi-paje, iar week-end-ul care tocmai a trecut, antrenorul constănțean Paul Neagu a decis să modifice componența echipajului. Maria a făcut echipă de această dată cu Erika Halai, Andreea primind invitația de a fi deschizătoare de pârtie la cea de-a doua etapă, alături de Olivia Wild. Pentru Andreea, care se pregătește să devină pilot, a fost o ofertă de nerefuzat. 


Faptul că echipa României se regăsește în primele 10 națiuni îl mulțumește pe profesorul Neagu. 


În acest sfârșit de săptămână, va avea loc etapa treia a Cupei Mondiale, la Königssee. 


"Cea de-a treia pârtie este pretențioasă. Există o linie dreaptă pe care nimeni nu poate să meargă perfect și virajele sunt strânse. Este prima pârtie artificială din lume și a fost destinată mai mult pentru sanie", a declarat, pentru "Cuget Liber", Paul Neagu. 


Maria Constantin (pilot) va face pereche ori cu Erika ori cu Andreea, care dintre ele va fi într-o formă mai bună. 


De asemenea, româncele se pregătesc și de Naționalele de bob ale României, care vor avea loc, săptămâna viitoare, la Innsbruck. Antrenorul con-stănțean pregătește patru echipaje: Maria Constantin/Erika Halai, Andreea Grecu/Olivia Wild, Ana Constantin/Alina Diniță și Roxana Minuță/Teodora Vlad. 


Tehnicianul speră să fie finalizate cât de curând și de-mersurile înființării clubului CSSI Mamaia. 


Eforturile sportivelor și ale lui Paul Neagu au fost răsplătite de către Ministerul Tineretului și Sportului, cu un bob în valoare de 50.000 de euro, iar antrenorul a primit "undă verde" pentru ca bobul să fie inscripționat. 


Profe-sorul vrea să aibă un design care să prezinte Cam-pionatele Mondiale de bob cu rotile care se va organiza, anul viitor, la Mamaia. 


"În momentul de față, putem să punem reclama, dar nu este stabilit cine va prelua costurile. Este un moment prielnic să facem reclamă campionatului din Mamaia. Să mergem la antrenori și sportivi cu broșuri și să putem oferi mai multe detalii", a încheiat Paul Neagu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7719 secunde