ELENA FRÎNCU, despre SCANDALUL de la CS Farul: "Un conflict creat de LIPSA DE EDUCAȚIE și fair-play!"

1938
10
ELENA FRÎNCU, despre SCANDALUL de la CS Farul:

Articole de la același autor

Fostul director executiv al DJST Constanța, Elena Frîncu, a ținut să-și exprime dezamăgirea față de conflictul existent între unii dintre antrenorii secției de gimnastică de la CS Farul, care a răbufnit - culmea! - tocmai în cel mai bun sezon al gimnasticii constănțene din ultimii ani. 

Conflictul dintre antrenoarele Clemența Garabet, acuzată că ar fi bătut o sportivă, și Camelia Voinea nu numai că a atras evident atenția celor implicați în fenomen, dar a și provocat amărăciunea că, într-o lume în care există o sumedenie de probleme, se creează dispute inter-umane care ar putea fi lejer evitate.

Elene Frîncu, fost director executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, și-a exprimat punctul de vedere vizavi de acest conflict, precizând, în primul rând, că explicația Clemenței Garabet - "Certurile sunt generate de spațiul prea mic de antrenament" - nu este fondată.

"Nu-i corect să spui că nu este spațiu de antrenament. Mai degrabă, este vorba despre un conflict creat de lipsa de educație și de fair-play față de culorile clubului Farul. Când nu sunt rezultate, apar și astfel de manifestări. Vreau să le reamintesc faptul că, pentru cele două secții de gimnastică, de la CS Farul și CSS 1 (cândva era o singură secție!), sala din Complexul Tomis este pusă la dispoziție, gratuit, 24 de ore din 24. Este foarte trist ceea ce se întâmplă, conflicte au fost mereu, dar situația actuală denotă lipsă de suflet și de educație, demonstrează necunoașterea valorilor pe care le promovează sportul. Cele două antrenoare ar face bine să găsească împreună calea de împăcare", a declarat, pentru "Cuget Liber", Elena Frîncu.

Fosta șefă a sportului constănțean îi îndeamnă pe cei implicați în disputa cu pricina să se gândească și la cei din jur, să nu uite că reprezintă un club de mare tradiție, așa cum este CS Farul.

"În special directorul CS Farul, Ilie Floroiu, nu merita așa ceva. Oare cum ar trebui să procedăm? Să le facem câte o sală? Sau să îi punem să plătească chiria? Pentru pregătirea gimnastelor, în ceea ce privește utilitățile, la Constanța, se cheltuiesc aproximativ 2.000 de euro pe lună. Aceste facturi nu sunt în grija antrenorilor. Ei doar trebuie să se organizeze, pentru că, de 40 de ani, beneficiază gratis de sală, iar cel puțin în ultimii 23 de ani, după căderea comunismului, această gratuitate este meritul celor care au administrat sau administrează această bază de pregătire sportivă. Știu că este foarte greu să construiești un campion, să duci pe podium un sportiv, dar la fel de greu este să și administrezi și să oferi cu titlu gratuit o bază sportivă", a explicat Elena Frîncu.

Și mai există un motiv pentru care acest conflict o întristează foarte mult pe Elena Frîncu.

"La gimnastică, mereu au fost discuții, însă am știut de fiecare dată să joc rolul mediatorului. Gimnastica este secția cu cei mai mulți antrenori emeriți, iar Constanța a acordat titlul de Cetățean de Onoare pentru numai puțin de cinci tehnicieni de specialitate: Octavian Belu, Mariana Bitang, Nicolae Forminte, Mirela Szemerjai și Matei Stănei. În acea sală, în care există acum tensiuni, lucrează antrenori de calibru, alături de fostele eleve, fostele campioane, devenite între timp, la rândul lor, antrenoare. Ei trebuie să-și rezolve între ei problemele, nu să se reclame, și asta într-un sezon plin de speranțe, în care nu mai puțin de 10 sportive sunt chemate la loturile naționale de la Deva și Onești. Prioritatea antrenorilor trebuie să fie descoperirea și promovarea unei noi Simona Amânar. Să nu se înțeleagă faptul că aș tolera violența. Departe de mine acest gând, însă, când ești în căutarea unui nou campion olimpic, asemenea conflicte sunt simple prostii", a spus Elena Frîncu.

Comentează știrea

Sport
3 aprilie 2013
cat tupeu

gros mai e soricul... sa vi sa spui ca in constanta nu sunt probleme cu bazele de pregatire si ca ajung la toata lumea ! mai ales cand discutam de asemenea antrenori de calibru ! aceasta cucoana nu a investit un leu in dezvoltare si nici nu a fortan pe langa autoritati. aveam atatea echipe de liga si se calca pe picioare in 2 sali ! dar juniorii, dar copii ? in constanta nici cu bani nu gasesti sa faci sport !

Liana
3 aprilie 2013
sali de sport sau...animatoare

Cu salile de sport in Constanta este intradevar o mare problema. In afara celor din scoli si care sunt destinate elevilor pentru orele de sport,ceilalti care fac sport de performanta pe la diferite cluburi,se multumesc cu niste sali insalubre,pline de mucegai. Doamna Francu,ati condus sportul constantean atata amar de vreme. Ce ati facut pentru promovarea sportivilor? Unde sunt salile de sport ? Nu va este rusine,sa spuneti ca sala este data gratuit ? Este cumva propietate personala ? Pentru sportivii de performanta nu ar trebui create conditii? Sau banii trebuie sa mearga catre animatoarele din Mamaia ? Rusine,ca veniti cu o astfel de abordare !

SAB
3 aprilie 2013
IDIOTENII!!!!

Doamna Elena Francu probabil ca sala e propietate personala . "Sportivii au beneficiat gratis ". Adica cum ? E pomana ? S-au platit utilitatile din buzunarul propriu ? Nu va e rusine ? Asa se pune problema cu sportivii ? Daca sunt sali suficiente cu bani va rog sa enumerati unde se antreneaza cluburile de volei, baschet , tenis, etc pe timp de iarna ? NU EXISTA SALI, stai la mila scolilor sa platesti cat nu face (salile au igrasie, apa curge din tavan, fara caldura ,etc ). Da, doamna asa se pune problema in Constanta , daca ai copilul la tenis de exemplu, alergi de nebun sa te milogesti de scoilile din Cta , care au sali adecvate ( ca si marime ) sa poti antrena copilul si pe timp de iarna. Asa ca debitezi numai idiotenii ! Coboara cu picioarele pe pamant !

nr4
3 aprilie 2013
pt nr 1 2 si 3

aveti dreptate stimati concetateni, singurul lucru care s-a facut pt sportul constantean a fost o mana de var din cand in cand, pana si la sala sporturilor la vestiare cade faianta...o stiu toti sportivii

Ptr.Alin
3 aprilie 2013
Ce fac...alesii

Nu Directia de Sport construieste sali de sport,este adevarat,dar....exista reprezentanti in administratia locala. Pentru ce sunt acolo?Pentru niste salarii si oportunitati personale?Dna Francu care,isi da acum cu parerea,ce a facut ptr. sportul constantean ? Ne scoate ochii cu aceasta sala,data cu titlu gratuit? Nu "lipsa de educatie si fair play"este cauza ci,lipsa de responsabilitate a celor pusi sa faca ceva ptr.copii-sportivi.Si de ce ,ma rog,ar trebui "sa ne facem cluburi private" ?Primaria Constantei are ca obiectiv doar panaramele din Mamaia,scalambaieli si circ? Gunoiul este pana la gat,dar sunt bani de "sulemeneli"? De copii Constantei,cei care vor sa exceleze in ceva,cine se ocupa? In toata lumea civilizata ei sunt in centrul atentiei pentru ca EI sunt viitorul.Dar,alesii nostrii,se pare,au alte preocupari. Iar Constanta arata ca o femeie murdara dar,data pe ici,pe colo ,cu farduri. Jalnic!

ce perversa
3 aprilie 2013
de la tanti hoata

de ce nu inchiriati casa dv doamna frincu ca mai mare decit o sala de sport construita cu salariu de bugetar

petre
3 aprilie 2013
educatie si fair play

Dumneavoastra stimata tovarasa va permiteti sa dati verdicte"lipsa de educatie si fair play"??? V-ati uitat in oglinda nu ati capatat culoarea rosie? Nu ,sigur ca nu ,ca doar asa ati trait prin intriga,minciuna relationala cu oameni. Sunt convins ca celor doua fiecareia le-ati spus ca "deplangeti" situatia in care sunt si le-ati asigurat pe amandoua de compasiunea si atasamentul d-vostra.Cam asa sta filozofia vieti in care traiti(de altfel ati avut si un mentor pe masura...semanati la caracter si culmea si fizic de parca ati fi fata ilustrului.Si dumnealui a avut o dictatura lunga si plina de "impliniri")prin "imbarligarea" oamenilor spre a va atinge scopul si interesul calcand pe destinele oamenilor si sa va laudati cu lucruri construite si obtinute de altii si care in majoritate aveau nevoie de ele ptr. a-si petrece vacantele estivale gratuite, d-voastra find o experta deosebita la miscarile de plecaciune.Iar toate bazele sportive din tot judetul au fost si sunt intro stare janica.Sunt "mahnit" ca v-ati jertfit viata personala in slujba sportului constantean spre gloria lui.Vai ce sacrificiu!,mai bine nu aveam parte de asa ceva.Bine ca nu v-a luat nimeni la ilicit ptr."propietatile" care cu multa marinimie le-ati pus la dispozitie GRATUIT ce" nesimtire "din partea celor care incearca sa va trezeasca ca NU ati facut NIMIC din fondurile propri.Nu spun nimic din rautate s-au invidie dar ma freaca o rusine ca sunt contemporan cu asemenea specimene care traiesc si se franesc din fatarnicie,minciuna,cult al personalitati si interese particulare calcand daca este nevoie si pe cadavre.Erati o mare guraliva,tupeista, nu lipseati o zi fara sa va bagati in seama.In locul d-voastra este un altul nici macar nu stim cum il cheama,arata,este discret si vedem ca viata merge mai inainte iar cei cu care ii numeati "echipa"mea au rasuflat usurati,s-au adresat autoritatilor sa le elibereze certificate de asuprire morala si furt de discernamant a vieti lor personale. Da o sa ma contraziceti prin "faustoasele" manifestari specifice perioadei comuniste(ce bine era atunci),nord coreene ocazionate de asteptata d-voastra pensie hranind eu-l d-voastra si cultul personalitati de care ati suferit si suferiti dupa cum se vede cand va dati cu parerea,fara sa spuneti nimic. dar culmea n....i va permiteti sa JIGNITI doua persoane facand trimetere la educatie si bun simt,fair play.Cine,ce, va da dreptul sa aveti o astfel de atitudine.Ce "rusine" din partea lor sa-i faca marelui Iliuta Floroiu asemenea necaz.Vai,vai.Acest om modest a DESFINTAT C.S.Farul odata cu numirea lui cand a DESFINTAT toate sporturile de echipa care au adus onoare,glorie,prestigiu:Rugby,Volei,Baschet s.a.A tinut sporturile individuale unde nu ii trebuie mare pregatire manageriala,cheltuieli mici,oameni indragostiti sa-si demonstreze valorile morale si sportive,familiar lui Iliuta care stie foarte bine ce inseamna sportul individual,demonstrand cat a fost sportiv cu prisosinta ca a fost un atlet de exceptie dar uitand cu multa usurinta de munca depusa de marele lui antrenor Ion Veliciu.Numai Iliuta avea merite,Ion era un accesoriu.Apropo ilustra tovarasa d-voastra care impreuna cu sarmanul Iliuta cum spuneti ati fost un tandem managerial de exceptie ,care nu a existat in aceasta lume,dar ce spun eu in toata constelatia,NU ati putut sa gasiti in aprox. 20 de ani o masura administrativa care sa reglementeze situatia conflictuala de la gimnastica si nu numai.INCOMPETENTA asta este calificativul.O simpla adresa prin care atunci cand se suprapunea orar programul ati fi impartit sectoarele si le-ati fi adus la cunostinta sub semnatura, probabil ca nu ar mai fi fost conflicte,bineinteles cu conditia sa aplicati masurile administrative prevazute in codul munci si fisa postului.Dar ptr. asta trebuia sa aveti ceva in "izmene" si nu ati avut caci sunteti mici carieristi.Fara functiile astea si abilitatea de fenta viata probabil ca ati fi niste anonimi dar cu mandria ca ati fost niste sportivi deosebiti.Pacat ca nu ati fost si...ce greu imi vine sa spun sefi.Cum va puteti uita in ochi lor dupa o asemenea declaratie,mai ales ca in particular le-ati asigurat de.......,ajunge ca m-a apucat sila.Sa fiti sanatoasa si sa traiti in pace si liniste.Nu vreau sa va iau eu pacatele,traiti d-voastra fals si mincinos.

pensionaro
3 aprilie 2013
nutzi biciclista

ai iesit la pensie dupa ce ai trait ca o plosnita.du te si dispari si lasa ne.in ce calitate mai tot dai interviuri pe la ziare?nu cumva suni singura sa te bagi in seama?du te la cluburile pensionarilor ale boului drogat cu care faci politica impreuna.ce cauta politica in sport?poate si cind jucai pe vremuri faceai politica,informatoare pcr securitate.crede ne.....vrem sa te uitam.nu te ridici nici pina la glezna predecesorului tau ivan.femeie barbat ce esti.nici macar ganera nu te mai ..........

fosta sportiva
4 aprilie 2013
Falsitate si sperante

D-na Francu, de ce in atatia ani (40) cu atatea campiaone Olimpice care a adus gimnastica Constanteana si nenumarate campiane Nationale dupa urma carora v-ati luat o gramada de "merite" ... de ce nu v-ati gandit ca meritam in acest oras/JUDET - CONSTANTA o noua sala de gimnastica??? de ce? Costa prea mult,nu? si trebuie sa asteptati cel putin 10 ani de performata sa munceasca un copil ca sa aduca rezultate,nu? Multa lume v-ar spune ca e dispusa sa plateasca pentru copilul lui sa faca un sport ca e sau nu de performanta dar sa se numeasca GIMNASTICA! Asa cum pentru TENIS/INOT/FOTBAL/DANSURI ETC... se plateste de ce nu si intr-o noua sala de gim, nu credeti? NU, normal ca nu ? Cum va puteti mandri dupa atatia ani la rand cand handbalul costantean este LIDER si totusi .... rusine sa ne fie ca unica noastra SALA SPORTURILOR din JUD C-TA nu corespunde normelor, sa ne putem mandri si sa-i sustinem pe baietii de la HCM cand joaca in Lig.Camp....cum va simtit cand trebuie sa joace asa zis ul meci de acasa--in deplasare?E minunat,felicitari! Cat despre D-na Garabet.... de ce nimeni nu se intreaba, ce s-a intamplat cu gimnastele din generatia ei de AUR ? Chiar asa din toate selectionate la lotul olimpic sa nu auzim de nici una? Cam suspect,nu? Ce...? A antrenat-o pe Andreea Raducan? HAA....nuu, cateva luni de asistenta nu se numeste antrenat....dar faptul ca in urma legitimarii a Andreei R. la clubul sp. FARUL CTA (dupa ce a ajuns C.O.), a adus multi bani, pardon merite...si uite asa uitam de anii in care au muncit niste copii foarte talentati si ne mandrim cu un copil pe care l-am dobandit ! din nou, "felicitari"!!! Si daca discutam putin de campionatele de gim din fiecare an, ce se intampla? ce faceti D-na Garabet in afara de faptul ca va bateti joc de niste copii care-si sacrifica copilaria pentru performata,pentru o medalie ... iar D-voasta prin experienta dobandita ca si arbitra internationala cu calificativul excelet nu faceti decat sa furati notele mari (pt sportivele grupei antrenate) si sa-i trageti in jos pe cei care merita cu adevarat sa fie pe podium. ESTE VIZIBIL FIECARE CONCURS...SI NIMENI NU ARE CURAJUL SA VA DEA LA O PARTE....Nici macar D-NA ANCA GRIGORAS! Ruusiiinicaa.... dar poate intr-o buna zi o sa respiram si aer curat la concursurile de gimnastica !

petre
5 aprilie 2013
ptr.11 fosta sportiva

Ai perfecta dreptate,chiar din titlu te evaluezi"falsitate" esti un s-au o frustrat/a.Dupa ce ca esti analfabet/a esti si orb/a.Deduc asta din contextul interventiei,ai vazut emisiunea de la Tv Neptun dar esti prea urat/a la suflet si nu cred ca numai acolo,cred ca si fizic probabil ca esti din specia celei care se numeste "femeie "Camelia(ce nume nepotrivit ptr. o asa aratare)care a intrecuto la "frumusete" pana si pe faimoasa Cruela. Cainele si pisica care ma intovaraseau s-au speriat cand au vazuto,unul a inceput sa latre,cealalta sa-si arate unghiile. Brrrr.,fugi piaza rea,urata mai esti.Vorbesti de sperante?, tu nu esti in stare de aceste sentimente caci esti sigur un/o frustat/a,neimplinit/a si nu ai sa ocazia niciodata in viata asta mizerabila in care traiesti sa ajungi la performantele lor sportive ale amandoura si profesionale ale Doamnei Clementa.Pana si fostul sot i-a recunoscut meritele din gimnastica romaneasca. Esti un/o.....de fapt esti un nimeni.nici macar zero.Invidiosule/aso.Norocul tau ca prostia nu doare.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4235 secunde