Aur pentru Constanţa pe tărâm arăbesc

Elena Zaharia, două finale de pus în ramă la turneul de tenis de masă de la Doha

702
Elena Zaharia, două finale de pus în ramă la turneul de tenis de masă de la Doha - 1-1675259062.jpg

Articole de la același autor

La mii de kilometri distanţă de casă, tinerii jucători de tenis de masă români au făcut furori în turneul WTT Youth Contender Doha 2023, unde au reuşit să cucerească nu mai puţin de 12 medalii - trei de aur, două de argint şi şapte de bronz.

Indiscutabil, vedeta delegaţiei României care a evoluat în turneul din Qatar a fost Elena Zaharia, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” - CSM Constanţa. Recent laureată a Galei Sportului Românesc, jucătoarea de la malul mării şi-a trecut în palmares aurul atât în proba de simplu feminin U19, cât şi în cea de dublu mixt, în care a făcut pereche cu Darius Movileanu.

La simplu, Elena Zaharia a avut parte de meciuri epuizante, de câte cinci seturi, în fazele superioare. În semifinale, ea a trecut cu scorul de 3-2 de Kim Seongjin (Coreea de Sud), pentru ca, în duelul cu trofeul pe masă, să treacă, tot cu 3-2 (5-11, 4-11, 11-8, 11-7, 11-7), tot de o sud-coreeancă, Lee Daeun, după o revenire de senzaţie, de la 0-2.

A fost mult de muncă şi la dublu mixt. În semifinale, constănţeanca şi partenerul său i-au eliminat pe reprezentanţii Hong Kong-ului Yiu Kwa To şi Kong Tsz Lam, după un dramatic 3-2, apoi au găsit resursele de a se impune clar în finală, scor 3-0, în faţa conaţionalilor Ioana Sîngeorzan şi Eduard Ionescu, ultimii medaliaţi astfel cu argint.

Pe podium a urcat, tot în două rânduri, şi o altă jucătoare de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” - CSM Constanţa, Bianca Mei-Roşu, medaliată cu bronz atât în proba de simplu feminin U19, cât şi în cea de simplu feminin U17.

La U19, constănţeanca nu a avut nicio şansă în faţa sud-coreencei Lee Daeun, asiatica impunând-se cu 3-0 şi calificându-se în finala pierdută în faţa Elenei Zaharia, iar la U17, Bianca Mei-Roşu s-a oprit tot în penultimul act, după înfrângerea cu 2-3 suferită în duelul cu Choi Nahyun, din Coreea de Sud.

Celelalte medalii ale României au fost cucerite de Eduard Ionescu, aur la simplu masculin U19, Andrei Istrate, argint la simplu masculin U19, Iulian Chiriţă, bronz la simplu masculin U19 şi U17, Alesia Sferlea, bronz la simplu feminin U17, Andreea Băiaşu, bronz la simplu feminin U15 şi perechea Robert Istrate / Andreea Băiaşu, bronz la dublu mixt U15.

XXX

Juniori victorioşi la Cupa României la tenis de masă, turneu desfăşurat la Odorheiu Secuiesc! Patricia Stoica, de la ACSOV Pantelimon, şi Mircea Chiriţă, de la CSM Slatina, sunt câştigătorii acestei ediţii la categoria de vârstă U13.

Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanţa a avut o singură reprezentantă pe podium: Daria Grigorenco, medaliată cu bronz. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6957 secunde