Eveniment de top organizat de Ministerul Sportului

Constănţeanca Elena Zaharia, printre laureaţii Galei Sportivul Anului 2022

1274

Articole de la același autor

Izvor nesecat de talente, sportul constănţean lansează, an de an, tineri pe rampa performanţei, remarcaţi deja în marile arene internaţionale. Nici 2022 nu a făcut excepţie de la regulă, iar acum, la început de 2023, se culeg şi roadele.

CSM Constanţa a avut două sportive nominalizate la Gala Sportivul Anului 2022, la categoria „Tinere Talente Feminin”: jucătoarea de tenis de masă Elena Zaharia, cu dublă legitimare Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, şi pugilista Amalia Niţă. 




Medaliată cu aur la Campionatele Europene U21 de la Cluj-Napoca, Elena Zaharia a intrat în posesia preţiosului trofeu, în aplauzele întregii asistenţe.

La eveniment, judeţul Constanţa i-a avut printre reprezentanţi ai cluburilor şi asociaţiilor sportive pe Andrei Talpeş, director CSM Constanţa, Florin Voinea, antrenor-secţia de volei CSM Constanţa, sau Alin Larion, antrenor-secţia atletism CSM Constanţa, membru în Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi al Federaţiei Sportul pentru Toţi, prodecan al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Ovidius”.

„După ce au fost prezente la «Gala Sportului CSM Constanţa: Primii paşi spre succes», eveniment în care sportivilor noştri li s-au recunoscut performanţele notabile obţinute, nominalizarea celor două sportive a confirmat încă o dată, dacă mai era nevoie, că programul de dezvoltare al sportului cu care am pornit la drum este unul de viitor.

Felicitări, Elena, pentru premiu, felicitări, Amalia, pentru performanţe”, a transmis directorul CSM Constanţa, Andrei Talpeş.

XXX

Înotătorul David Popovici, dublu campion mondial şi european de seniori la 100 şi 200 m liber, şi canotoarea Simona Radiş, dublă campioană europeană şi mondială la dublu vâsle şi 8+1, au fost desemnaţi Sportivul, respectiv Sportiva anului 2022 în cadrul galei de la Opera Naţională din Bucureşti.

„Poate pentru unii rezultatele din 2022 au fost surprinzătoare, însă pentru COSR nu au fost, pentru că muncim pentru asemenea rezultate încă de prin 2017.

Cei mai mulţi dintre sportivii premiaţi sunt componenţi ai loturilor olimpice care au crescut în centrele olimpice naţionale. Aceasta este satisfacţia muncii noastre şi a celor din spatele cortinei, a celor care nu se văd.

Acum suntem la începutul unui an foarte important, în care trebuie să confirmăm rezultatele din 2022 şi să avem cât mai mulţi sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Paris 2024”, a declarat preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3871 secunde