Eliza Samara şi Bernie Szocs îşi fac „încălzirea” pentru Europene la Top 16 Europa

182
Eliza Samara şi Bernie Szocs îşi fac „încălzirea” pentru Europene la Top 16 Europa - 22357325641004930800062064816564-1631870504.jpg

Articole de la același autor

Iubitorii tenisului de masă mai au foarte puţin de aşteptat până la startul uneia dintre cele mai puternice competiţii: Campionatele Europene pe echipe - seniori. Organizat de Federaţia Română de Tenis de Masă şi European Table Tennis Union, turneul se va desfăşura, în perioada 28 septembrie - 3 octombrie, la Cluj Napoca, în BT Arena.

Sub comanda antrenorului Viorel Filimon, campioanele europene en-titre Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro, Irina Ciobanu şi Adina Diaconu vor servi pentru a cuceri al treilea titlu consecutiv.

Naţionala feminină a României a fost repartizată, la tragerea la sorţi, în Grupa B, alături de reprezentativele Italiei şi Belgiei.

„Şi Italia, şi Belgia au jucătoare care au produs surprize. Sper să nu avem surprize. Sperăm că fetele vor juca bine, iar experienţa şi poziţia fetelor noastre să le dea încredere. La nivel european avem valoare şi trebuie să ne concentrăm, să ne punem jocul în funcțiune”, a declarat tehnicianul constănţean.

Pentru „încălzire”, Bernie Szocs şi constănţeanca Eliza Samara vor evolua, în acest week-end, la Top 16 Europa.

La rândul său, naţionala masculină a României, în componenţa Ovidiu Ionescu, Hunor Szocs, Rareş Şipoş, Darius Movileanu (antrenor Andrei Filimon), ia startul cu gândul la o performanţă atât de dorită acasă.

XXX

Rezultate foarte bune şi pentru echipele României care au participat la Campionatele Balcanice de tenis de masă pentru seniori de la Albena (Bulgaria). Chiar dacă a aliniat garnituri fără principalele „guri de foc”, România a dominat turneul şi a cucerit medalii atât la feminin, cât şi la masculin.

Echipa feminină, alcătuită din Irina Ciobanu, Adina Diaconu, Andreea Dragoman şi constănţeanca Alina Zaharia, s-a impus categoric, cu acelaşi scor de 3-0, în toate cele patru meciuri disputate, cu Turcia, Bulgaria, Albania şi Bosnia-Herţegovina. Bulgaria s-a clasat pe locul secund, iar Turcia şi-a adjudecat medaliile de bronz.

La masculin, România (Alin Spelbuş, Alexandru Manole, Cristian Chiriţă) a câştigat meciurile cu Bulgaria (3-0) şi Italia (3-2), în Grupa B, apoi a învins Albania în sferturile de finală (3-0), în semifinale a trecut de Serbia (3-0), dar a pierdut, scor 1-3, finala cu Turcia cu 3-1. Serbia a obţinut medaliile de bronz.

Cea de-a 46-a ediţie a Campionatelor Balcanice continuă cu întrecerile individuale. Cei mai valoroşi jucători ai României nu participă la acest turneu, fiind în pregătiri pentru Europenele pe echipe de la Cluj.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5501 secunde