Liga Naţională de baschet masculin, etapa a 17-a

Excelenţi la recuperare! „Gladiatorii din Tomis”, victorie importantă la malul Dunării

167
Excelenţi la recuperare! „Gladiatorii din Tomis”, victorie importantă la malul Dunării - 1-1643120135.jpg

Articole de la același autor

Traseu bun de iarnă în Liga Naţională pentru echipa BC Athletic Neptun Constanţa, care se menţine în prima jumătate a clasamentului. „Gladiatorii din Tomis” sunt puternici nu numai pe teren propriu, ci şi în deplasare, iar ultima „victimă” este CS Municipal Galaţi.

Evoluţie constantă şi curajoasă pentru baschetbaliştii de la BC Athletic Neptun, care s-au impus, cu scorul de 75-70, în faţa celor de la CS Municipal Galaţi, într-o partidă disputată la malul Dunării, contând pentru etapa a 17-a a Ligii Naţionale.

Jucătorii antrenaţi de Alexandru Olteanu au făcut un prim sfert excelent, adjudecat cu 21-12, iar acest avans de nouă puncte a fost suficient pentru a-şi asigura victoria, în ciuda presiunii la care au fost supuşi de gazde.

Gălăţenii s-au impus în sfertul al doilea, 20-18, iar imediat după pauza principală, sfertul al treilea s-a încheiat nedecis, 17-17. În sfertul al patrulea, formaţia de la malul Dunării a deţinut iniţiativa, a mai redus din diferenţă, însă acel 21-19 n-a periclitat succesul Constanţei.

BC Athletic Neptun şi-a construit victoria cu ajutorul recuperărilor, situaţie în care şi-a dominat copios adversarul.

Americanul Tyler Gaskins a făcut din nou un meci foarte bun şi a încheiat reprezentaţia cu 16 puncte, şase recuperări şi cinci pase decisive, iar Mario Lazăr a bifat la Galaţi cel mai bun meci al său din acest sezon, cu 16 puncte, opt recuperări şi o pasă decisivă. Celor doi li s-a alăturat canadianul Adika Peter-McNeilly, cu cea mai bună prestaţie personală de până acum în Liga Naţională.

Graţie victoriei de la Galaţi, BC Athletic Neptun a urcat pe locul şapte în clasament, cu 23 de puncte.

Echipa constănţeană va reveni pe teren propriu, pentru a disputa următoarea etapă, pe 29 ianuarie, atunci când CS Rapid Bucureşti va descinde în Arena „Gladiatorilor din Tomis”.

XXX

Federaţia Internaţională de Baschet a confirmat că a treia ediţie a Cupei Mondiale de baschet 3x3 destinată echipelor naţionale U23 se va disputa la Bucureşti, în perioada 5-9 octombrie 2022. Evenimentul va fi organizat de Federaţia Română de Baschet, împreună cu partenerul Sport Arena, în incinta Circului Metropolitan, locul inedit unde s-a disputat şi FIBA 3x3 Europe Cup 2018.

„România a fost un adevărat pionier şi o gazdă extraordinară pentru evenimentele FIBA 3x3. FIBA este încântată să ofere, în premieră, României şansa de a organiza o competiţie de nivel mondial. Şapte dintre medaliaţii de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 au concurat la ediţia precedentă a FIBA 3x3 U23 World Cup. Fanii din Bucureşti şi din întreaga lume au astfel ocazia să urmărească, în octombrie, viitoarele staruri ale baschetului 3x3”, a declarat secretarul general al FIBA, Andreas Zagklis.

FIBA 3x3 U23 World Cup este o competiţie anuală. Japonia, la feminin, şi Rusia, la masculin, sunt campioanele en-titre. Bucureştiul va găzdui, în acest an, cea de-a treia ediţie a competiţiei. Recent, oraşul Lublin (Polonia) a fost anunţat drept gazdă a celei de-a patra ediţii, din 2023.

Foto: Facebook / Baschet Club Athletic Constanţa / Sportul Ilustrat

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.1942 secunde