Farul a câştigat în Armenia şi merge mai departe în Europa

307
Farul a câştigat în Armenia şi merge mai departe în Europa - fond-farul-calificare-1691134537.jpg

Articole de la același autor

A fost o seară frumoasă pentru FC Farul Constanţa care s-a întors din Armenia cu o calificare importantă pentru fotbalul românesc.

Farul mergea la Erevan, să joace manşa retur din turul al doilea al preliminariilor UEFA Conference League împotriva celor de la FC Urartu.

După ce la Ovidiu s-au impus cu 3-2, „marinarii” aveau prima şansă la calificare, însă fotbalul te pedepseşte atunci când îl iei peste picior.

Şi acest lucru s-a întâmplat în prima repriză, atunci când Farul nu a existat pe teren.

În minutul 11 armenii au deschis scorul prin Antwi şi puteau să mai înscrie de 2 ori după gafe imense în defensiva constănţenilor.

La pauză tabela arăta 1-0 pentru armeni, iar în startul reprizei a doua, Sabua a făcut 2-0, aducând tristeţea pe feţele fariştilor.

Imediat după aceea, faţa jocului s-a schimbat. Farul a renăscut din propria cenuşă exact ca Pasărea Phoenix, iar Denis Alibec, după ce o repriză şi încă 10 minute din a doua a fost inexistent, s-a trezit şi şi-a arătat adevărata valoare.

În minutul 53 Alibec a centrat perfect în careu pentru Nedelcu, iar acesta din urmă aproape că a intrat cu tot cu minge în poartă, reducând din diferenţa de pe tabela de marcaj.

Patru minute mai târziu, Mazilu i-a oferit o pasă minunată lui Alibec, iar Denis nu a dezamăgit. A scăpat singur cu portarul gazdelor şi l-a executat pe acesta cu foarte mult sânge rece.

A urmat o perioadă în care s-a jucat de la egal la egal, dar Alibec nu avea să rămână dator şi a arătat tuturor ce înseamnă un fotbalist de marcă.

În minutul 91 Denis l-a ridiculizat pe portarul advers cu o execuţie magică, a făcut 3-2, iar apoi s-a îndreptat către suporterii armenilor cărora le-a făcut semn să tacă.

Alibec a fost eroul Farului, eroul constanţei pentru că a adus calificarea mult dorită.

Farul merge în turul al treilea preliminar al UEFA Conference League, acolo unde va da piept cu estonienii de la Flora Tallin.

Seara europeană pentru români a fost una de bun augur. Singura echipă care nu a reuşit să se califice a fost CFR Cluj, care a fost învinsă în turcia, pe terenul celor de la Adana Spor cu scorul de 2-1. În tur, în Gruia, fusese 1-1. De partea cealaltă, Sepsi Sfîntu Gheorghe s-a impus cu un incredibil 4-0 în faţa bulgarilor de la CSKA Sofia. În tur, la Sofia, fusese 2-0 pentru Sepsi, care obţine astfel o calificare nesperată în turul al treilea. Acolo formaţia din Sfîntu Gheorghe va juca cu Aktobe, din Kazahstan.

O altă formaţie românească calificată în turul al treilea al preliminariilor UEFA Conference League este FCSB.

Formaţia roş-albastră s-a impus cu 3-2 în faţa bulgarilor de la CSKA Sofia 1948 şi merge mai departe, acolo unde va da piept cu danezii de la Nordsjelland.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5138 secunde