Campionatul Național de rugby în 7, etapa întâi

Farul și Constructorul-Cleopatra plachează în Grupa A

1841
Farul și Constructorul-Cleopatra plachează în Grupa A - e82a71007130c199a90961842d15b339.jpg
Sportul cu balonul oval își programează, în week-end, ultima competiție pe 2009: Campionatul Național de rugby în 7. Spre deosebire de anii precedenți, miza a crescut foarte mult, grație includerii acestei discipline în grila Jocurilor Olimpice.

Etapa inaugurală a Campionatului Național de rugby în 7 se desfășoară, la sfârșitul săptămânii, pe stadionul "Iuliu Hațeganu" din Cluj. Cele 12 echipe participante au fost împărțite în două grupe, după cum urmează: Grupa A: RCJ Farul Constanța, CSM Baia Mare, Olimpia București, U Cluj, Constructorul-Cleopatra, CS Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad; Grupa B: Steaua București, Dinamo București, Poli Iași, Știința Petroșani, RCM Timișoara, Bucovina Suceava.
Sistemul de disputare a campionatului este similar cu cel din anii precedenți. Se joacă mai multe etape, în care se alcătuiește clasamentul individual, în baza căruia fiecare echipă primește un număr de puncte. La finalul etapelor, se adună punctele din clasamentele individuale și, astfel, se obține clasamentul general, echipa de pe primul loc fiind declarată campioană.
Revenind la turneul de la Cluj, sâmbătă, între orele 9.00 și 15.00, vor avea loc meciurile din grupe, iar duminică, în același interval orar, sunt planificate partidele din fazele finale.
În ciuda caracterului imprevizibil al acestui sport olimpic, este greu de crezut că vom asista la mari surprize, Steaua, Dinamo, Baia Mare și Farul, chiar dacă se vor întrebuința serios, fiind favorite pentru a ajunge în fazele finale.
În Grupa A, "marinarii" Farului au ocazia de a-și lua o mică revanșă în fața băimărenilor, în timp ce Constructorul-Cleopatra își propune doar o clasare la mijlocul ierarhiei, formația antrenată de Cristian Brănescu având puțină experiență în turneele de profil.
"Granzii" Capitalei, Steaua și Dinamo, se vor înfrunta în Grupa B și, chiar slăbite de criza economică, nu pot pierde - cel puțin teoretic - puncte în fața adversarelor din provincie.
v v v
După nouă etape, în clasamentul Diviziei Naționale de rugby juniori sub 19 ani, echipa CS Cleopatra ocupă locul patru, cu 26 de puncte câștigate în opt jocuri. Primele trei poziții sunt deținute, în ordine, de RC Pantelimon (30 p, 7 j), LPS Suceava (30 p, 9 j) și CSS 2 Baia Mare (27 p, 8 j).
În semifinale, vor accede echipele care se vor clasa, la finele sezonului regulat (tur / retur), pe locurile 1-4. Din "cărțile" calificării, nu au ieșit nici LPS Focșani (5, 20 p), Steaua (6, 20 p) și chiar Metrorex (7, 15 p).
Etapa viitoare (sâmbătă, 21 noiembrie), de la ora 11.00, CS Cleopatra (antrenori, Marian Udroiu și Marian Nache) va întâlni, pe stadionul din "Badea Cârțan", pe LPS Focșani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 17 Noiembrie 2009
Stire din Sport : Când balonul nu trece printre bețe…
Pagina a fost generata in 0.4567 secunde