FCV Farul, cu un picior în play-off, după victoria reuşită pe terenul FCSB-ului

199
FCV Farul, cu un picior în play-off, după victoria reuşită pe terenul FCSB-ului - 1-1646034602.jpg
FCV Farul Constanţa s-a impus, cu scorul de 2-0 (1-0), în partida cu FCSB, disputată pe Arena Naţională din Bucureşti, în cadrul etapei a 28-a a Ligii I la fotbal. Roş-albaştrii au avut o evoluţie foarte slabă, nu şi-au creat nicio ocazie periculoasă la poarta apărată de Aioani, iar diferenţa pe tabelă putea fi chiar mai mare.

Deşi lipsită de cinci jucători importanţi - Artean, Purece, Iancu, Ciobanu şi Nedelcu -, unii accidentaţi, alţii suspendaţi, Farul a început decisă să obţină cele trei puncte care îi ofereau şansa de a se menţine în cursa pentru calificarea în play-off, iar raportul ocaziilor la poarta lui Vlad a fost 10-1!

Farul a deschis scorul în min. 42, prin Jefte Betancor, atacantul iberic şutând puternic, de la 14 metri, balonul strecurându-se printre picioarele fundaşului Paulo Vinicius. Betancor a ajuns la „borna 15”, fiind golgeterul la zi al campionatului. În partea a doua a jocului, „marinarii” şi-au dublat avantajul în minutul 59, prin fundaşul Virgil Ghiţă, cu o execuţie imparabilă la colţul lung de la 12 metri. De remarcat randamentul juniorilor Grameni şi Radaslavescu, poate cei mai buni de pe teren, jocul lor la mijlocul terenului fiind cu adevărat impecabil.

FCV Farul (manager tehnic Gheorghe Hagi): Aioani, Boboc (min. 55, Dussaut), Larie, Ghiţă, De Nooijer, Radaslavescu (min. 73, Sîrbu), Mladen, Grameni, Betancor (min. 86, Buta), Petre (min. 73, Pitu), Omoh (min. 55, Moldoveanu).

Graţie acestui succes, cu 45 de puncte la activ, Farul se menţine pe locul şase în clasament, ultimul care asigură accesul în play-off. FC Argeş, care a terminat la egalitate, scor 0-0, partida de pe teren propriu cu FC Voluntari, rămâne pe locul şapte, cu 42 de puncte.

Etapa viitoare, joi, 3 martie, de la ora 18.00, echipa constănţeană va juca, pe stadionul „Central” al Academiei Hagi de la Ovidiu, cu FC Botoşani.

XXX

La Braşov, s-au încheiat partidele categoriilor 2012 şi 2015 din cadrul turneului Balkan Elite Cup 2022.

Clubul constănţean a aliniat la start şase echipe: Academia Hagi Alb 2012, Academia Hagi Bleu 2012, Farul A 2012, Farul B 2012, Academia Hagi Alb 2015 şi Academia Hagi Bleu 2015. Cea mai bună clasare a realizat-o Academia Hagi Alb 2012, care şi-a croit drum până în finală, pe care avea să o piardă în faţa FCSB-ului, scor 0-2.

În cadrul festivității de premiere, organizatorii i-au acordat constănţeanului Patrick Curumi trofeul pentru „Cel mai bun jucător” al categoriei 2012.

Foto: farulconstanta.com

Pagina a fost generata in 0.2806 secunde