Fotbal / Consiliul FIFA a anunțat deciziile luate ca urmare a invaziei Ucrainei de către Rusia

702
Fotbal / Consiliul FIFA a anunțat deciziile luate ca urmare a invaziei Ucrainei de către Rusia - 1-1646036889.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) a anunțat un set de măsuri împotriva Rusiei.

„FIFA dorește să reitereze condamnarea utilizării forței de către Rusia în invazia sa în Ucraina. Violența nu este niciodată o soluție și FIFA își exprimă cea mai profundă solidaritate față de toate persoanele afectate de ceea ce se întâmplă în Ucraina.

FIFA solicită din nou restabilirea urgentă a păcii și începerea imediată a unui dialog constructiv. Rămânem în contact strâns cu Federația Ucraineană de Fotbal și cu membrii comunității ucrainene de fotbal care au solicitat sprijin pentru a părăsi țara atât timp cât persistă conflictul actual”, au transmis reprezentanţii FIFA.

Pentru a aborda chestiunile legate de fotbal și în coordonare cu UEFA, Consiliul FIFA a decis în unanimitate să ia primele măsuri imediate, în conformitate cu recomandările Comitetului Olimpic Internațional (CIO). Conform Federaţiei Române de Fotbal, acestea urmează să fie aplicate până la o nouă notificare:

- Nicio competiție internațională nu se va disputa pe teritoriul Rusiei, meciurile considerate acasă fiind jucate pe teren neutru și fără spectatori;

- Asociația membră care reprezintă Rusia va participa la orice competiție sub numele „Uniunea de Fotbal a Rusiei (RFU)” și nu „Rusia”;

- Niciun steag sau imnul Rusiei nu va fi folosit în meciurile la care participă echipe de pe teritoriul Rusiei.

FIFA își va continua dialogul permanent cu CIO, UEFA și alte organizații sportive pentru a determina orice măsuri sau sancțiuni suplimentare, inclusiv o potențială excludere din competiții, care vor fi aplicate în viitorul apropiat, în cazul în care situația nu se îmbunătățește rapid. Consiliului FIFA e în așteptare și e pregătit pentru a lua măsuri suplimentare.

Foto: Federaţia Română de Fotbal / frf.ro / foto-net / Kurt Schorrer 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6318 secunde