Ferenc Fodor, noul campion al României în rally raid. Titlul, decis la Constanţa

191

Articole de la același autor

După trei zile intense, aproape 500 de kilometri parcurşi, adrenalină şi multe evenimente neprevăzute, numele câştigătorilor ediţiei din acest an a Campionatului Naţional de Rally Raid au fost stabilite, week-end-ul trecut, la Constanţa.

După deschiderea oficială a sesiunii de înscrieri şi inspecţiile tehnice, în cadrul 4V Rally Raid România, eveniment care a coincis cu etapa a patra a Campionatului Naţional, constănţeni de toate vârstele, pasionaţi de sporturile cu motor sau nu, au vizitat parcul auto special amenajat la intrarea în staţiunea Mamaia şi au putut vedea de aproape vehiculele şi motocicletele cu care cei aproape 70 de concurenţi s-au întrecut pentru primele locurile ale clasamentelor.

În parcarea de lângă plaja Modern, sportivii şi-au arătat îndemânarea în cadrul unei sesiuni prolog, iar constănţenii prezenţi pe faleză le-au fost spectatori. De asemenea, ei au putut discuta direct cu piloţii şi co-piloţii acestora şi au putut afla mai multe despre rally raid.

Prima sesiune a 4V Rally Raid România s-a desfăşurat pe ruta Corbu-Nazarcea. Cursa n-a fost lipsită de evenimente, cel mai mult având de suferit chiar campionii în exerciţiu, Călin Cămărăşan şi Bogdan Luha, de la clasa SSV. Aceştia au întâmpinat probleme tehnice pe traseu şi au fost nevoiţi să abandoneze la jumătatea cursei, pierzând astfel lupta pentru apărarea titlului.

Cum trofeul de campion naţional la general era deja acontat de Ferenc Fodor, de la clasa moto, cea mai mare luptă s-a dus pentru câştigarea evenimentului 4V Rally Raid România. Aşa cum era de aşteptat, pe ruta Nazarcea-Corbu, prima şansă a avut-o echipajul polonez format din Tomasz Bialkowski şi Darek Baskiewicz, campioni europeni cu numeroase participări în întrecerile internaţionale de SSV de prestigiu. Însă, o altă problemă tehnică le-a stricat şi acestora planurile, astfel că primul clasat a fost desemnat Ferenc Fodor, care şi-a trecut în cont şi trofeul de etapă al clasamentului general.

XXX

Pe lângă multe momente memorabile, etapa de la Constanţa a oferit şi o dovadă de solidaritate ridicată, care a demonstrat încă o dată legăturile strânse care există între practicanții de rally raid. 




În ciuda rivalităţii de pe traseu, campioni Poloniei la clasa SSV, Tomasz Bialkowski şi Darek Baskiewicz, au fost ajutaţi să treacă linia de sosire chiar de către campionii României la clasa SSV, Călin Cămărăşan şi Bogdan Luha. Aceştia din urmă i-au tractat pe adversarii lor până la linia de finish şi au sărbătorit împreună încheierea cursei cu succes.

Foto: 4V Rally Raid România



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.379 secunde