Liga Naţională de handbal masculin, etapa a şaptea

"Festival al golurilor", la Sala Sporturilor. CSM Constanţa a urcat pe locul doi în clasament

254

Articole de la același autor

Show de zile mari şi victorie categorică pentru CSM Constanţa în partida cu CSU din Suceava, disputată la Sala Sporturilor, în cadrul etapei a şaptea a Ligii Naţionale de handbal masculin. Dobrogenii s-au impus la 12 goluri diferenţă şi au urcat pe locul al doilea în clasament.

În faţa unui adversar din plutonul median, handbaliştii de la CSM Constanţa au făcut spectacol în primele 30 de minute ale duelului cu Suceava. Vlad Rusu a închis poarta, Valentino Ravnic a lovit năprasnic pe contraatac, iar francezul Micke Brasseleur, cu opt goluri la activ, a fost pur şi simplu de neoprit! La pauză, soarta întâlnirii era deja pecetluită, gazdele având un avantaj consistent, de nu mai puţin 11 goluri, scor 20-9.

„Festivalul golurilor” a continuat şi în partea a doua a jocului, în care antrenorul George Buricea a rulat cam tot lotul avut la dispoziţie. S-a terminat 37-25 pentru CSM Constanţa, care a obţinut astfel cea de-a şasea victorie în şapte meciuri jucate în campionat.

CSM Constanţa: Rusu, Vasile, Preda (portari) - Brasseleur 11 goluri, Ravnic 6, Nistor 4, Drăgan 4, Ilie 3, Nikolic 2, Komogorov 2, Susanu 2, Stankovic 1, Chikovani 1, Ştefan 1, Vegar, Caba.

Alte rezultate ale rundei: AHC Potaissa Turda - CSM Bucureşti 20-27 (meci arbitrat de brigada constănţeană Ionuţ Ghiţă / Sebastian Topliceanu), CSM Bacău - CSM Vaslui 29-27, HC Buzău - CS Minaur Baia Mare 32-34, CS Odorheiu Secuiesc - CSM Focşani 26-31.

În devans, pe 29 august, s-a jucat partida CS Dinamo Bucureşti - CSM Oradea, scor 34-30, în timp ce întâlnirea SCM Politehnica Timişoara - CSA Steaua Bucureşti a fost amânată pentru data de 21 octombrie.

În clasament, graţie „ploii de goluri” din meciul cu Suceava, CSM Constanţa a făcut „rocada” cu CS Minaur Baia Mare şi a urcat pe locul doi în clasament, cu 18 puncte. Lideră se menţine CS Dinamo Bucureşti (18 p, golaveraj superior), însă campioana are o partidă mai puţin disputată.

Etapa viitoare (sâmbătă, 22 octombrie, ora 17.30, în direct la Pro Arena), CSM Constanţa va juca, pe teren propriu, cu CSM Bacău.

XXX

În week-end-ul ce se apropie cu paşi rapizi, sunt programate şi partidele din cadrul etapei a patra a Diviziei A la handbal masculin.

În Seria B, CSM Constanţa II (antrenor Enis Murtaza) va întâlni, sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 13.00, la Sala Sporturilor pe CSA Steaua Bucureşti II. Niciuna dintre echipe nu are drept de promovare, însă ambii tehnicieni îşi doresc să ofere cât mai multe minute jucătorilor tineri, cu potenţial de creştere.

Cealaltă echipă constănţeană participantă la competiţie, CS Medgidia (antrenori Adrian Georgescu şi Ionuţ Deli-Iorga), va evolua a doua zi, duminică, 9 octombrie, de la ora 18.00, când, la Sala Sporturilor „Iftimie Ilisei”, va primi replica CSM-ului Bucureşti II.

Foto: Facebook / CSM Constanţa Handbal

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1909 secunde