Fetele din naționala de bob, pregătiri intense la Constanța, pentru Mondiale

546

Articole de la același autor

Ceea ce părea greu de crezut cu ani în urmă a devenit realitate! Pentru prima dată după 12 ani, Campionatul Mondial de bob cu rotile se va desfășura într-o altă locație decât Monaco, și anume Mamaia.

Mai exact, în perioada 5-11 septembrie, în piațeta Cazinoului din Mamaia, pe o pistă specială adusă din Olanda, se vor întrece sute de sportivi din peste 40 de țări.

Cei care cunosc mai puțin acest sport ar spune că nu ai cum să îl practici vara, însă îi asigurăm că se poate, și chiar în condiții foarte bune. Diferențele dintre bobul cu rotile și cel clasic, specific sezonului rece, sunt acelea că în locul lamelor apar roțile, iar traseul este de doar 50 de metri. Proba se desfășoară pe un plan înclinat, unde sunt montate două șine. După 10 metri de la start, începe cronometrajul electronic, ca, după 50 de metri, acesta să se oprească și să afișeze timpii finali.

În aceste zile, sportivele din lotul național de bob al României, Andreea Grecu, Maria Constantin, Olivia Vild, Georgiana Lupu, Meti Malonga, Ștefania Popescu și nemțoaica Chantal Butzek, aflate sub îndrumarea antrenorului Paul Neagu și al preparatorului fizic Mircea Nicolescu, lucrează intens, la stadionul "Farul" și la Complexul Sport Forum, la viteza de reacție, rezistență și forță cu doar un singur gând: obținerea unei medalii mondiale.

"Se apropie cu pași repezi competiția și suntem foarte încrezători în forțele noastre. Aducem pentru prima dată un turneu de o asemenea importanță în România și vrem să facem o figură cât mai frumoasă. Pentru asta, ne pregătim temeinic. Am recrutat și o atletă foarte talentată din Germania, Chantal Butzek (19 ani), medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de juniori, în ștafeta de 4x100 metri. Sunt foarte bucuros că legile din România au devenit mai permisive. Vom încerca naturalizarea sportivei din Ger-mania. De ce să nu acordăm cetățenie română sportivilor valoroși care își doresc să ne reprezinte tricolorul în competițiile internaționale?! Toate țările practică această modă fără menajamente", a declarat profesorul Paul Neagu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5293 secunde