Fotbal - EURO 2024 / Președintele Erdogan, reacție dură după suspendarea lui Demiral

462
Fotbal - EURO 2024 / Președintele Erdogan, reacție dură după suspendarea lui Demiral - demiral-1720363248.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a estimat că suspendarea pentru două meciuri dictată împotriva fotbalistului turc Merih Demiral pentru un gest controversat la EURO 2024 este una pur politică, adăugând că aceasta aruncă o umbră asupra turneului găzduit de Germania, informează DPA.

Demiral a fost sancţionat de UEFA pentru că a făcut un gest care simbolizează susţinerea mişcării turce de extremă dreaptă "Ulkucu" sau "Lupii gri", după ce a marcat unul dintre cele două goluri ale naţionalei sale în meciul câştigat cu 2-1 în faţa Austriei, în optimile de finală.

Gruparea respectivă are legături cu aliaţii politici ai lui Erdogan, Partidul Mişcarea Naţionalistă (MHP) din Turcia.

"Pedeapsa împotriva lui Merih nu este despre Merih personal. De fapt, este o pedeapsă dată Turciei ca naţiune", le-a declarat Erdogan jurnaliştilor în timpul zborului care l-a redus din Germania în Turcia, după ce a asistat la meciul pierdut de naţionala ţării sale în faţa Olandei (1-2), sâmbătă seara la Berlin, în sferturile de finală ale EURO 2024.

"Ca să fiu sincer, suspendarea de două meciuri dictată de UEFA împotriva lui Merih a aruncat o umbră serioasă asupra campionatului. Este inexplicabil, este o decizie pur politică", a adăugat liderul turc.

"Echipa noastră naţională a răspuns la nedreptatea care i-a fost făcută cu un fotbal spectaculos pe care l-a jucat pe teren. Îi felicit din toată inima pe internaţionalii noştri care au făcut tot ce au putut până în ultima secundă şi ne-a făcut să simţim un mare entuziasm şi mândrie", a mai spus Erdogan.

Preşedintele Turciei s-a deplasat la Berlin împreună cu soţia sa, Emine. La finalul meciului de pe Olympiastadion, el a vizitat echipa Turciei la vestiar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3654 secunde